Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο άνδρας που συνελήφθη στο Ουέστμινστερ όταν προσπάθησε να αγγίξει το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, κατά τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος, ήθελε να βεβαιωθεί ότι η μονάρχης ήταν όντως νεκρή! Πρόκειται για τον 28χρονο Μοχάμεντ Χαν που περίμενε επί ώρες στην ουρά και... ξεστράτισε από την πορεία του κοινού, έφτασε στο βάθρο και άγγιξε το ύφασμα στο φέρετρο. 

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Η αδημοσίευτη φωτογραφία της και το αντίο της βασιλικής οικογένειας μετά την κηδεία

Ο 28χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για διατάραξη της τάξης. Ο δικαστής Μάικλ Σνόου διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος «παραληρεί, πιστεύει ότι η βασίλισσα δεν πέθανε» και «πιστεύει ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει κάποια σχέση με αυτό και θα ήθελε να πάει στο Κάστρο του Ουίνδσορ για να τον τιμήσει αλλά και επειδή πιστεύει ότι (η βασίλισσα) είναι ζωντανή», σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο δικαστής δεν έθεσε καμία ερώτηση στον Χαν, τον οποίο οι γιατροί έκριναν ανίκανο να παραστεί σε δίκη. Ο Χαν επιβεβαίωσε μόνο το όνομά του, την ημερομηνία γέννησής του και τη διεύθυνσή του. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι η βασίλισσα δεν είναι νεκρή και ότι πλησίασε στο φέρετρο για να το επαληθεύσει μόνος του. Είπε ότι σκόπευσε να πάει στην κηδεία (…) να γράψει στη βασιλική οικογένεια και, αν δεν του απαντούσαν, να πάει στο Ουίνδσορ, στο Μπάκιγχαμ και στο Μπαλμόραλ για να προσπαθήσει να μιλήσει με τη βασίλισσα», είπε ο εισαγγελέας Λουκ Στάτον. Ο Χαν αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο ότι θα νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο μέχρι την επόμενη προσαγωγή του στο δικαστήριο, στις 18 Οκτωβρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA