Μενού
  • Α-
  • Α+

Οποιος περίμενε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα έκανε ένα βήμα πίσω αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, διαψεύσθηκε πλήρως. Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε τελικά το πολυαναμενόμενο διάγγελμα και ανακοίνωσε επιστράτευση που σημαίνει πως ρίχνει στη μάχη ακόμη 300.000 εφέδρους Ρώσους, έβαλε στο τραπέζι τα πυρηνικά όπλα κάνοντας λόγο για «πυρηνικό εκβιασμό της Δύσης» και την ίδια στιγμή ύψωσε κι άλλο το δάκτυλο λέγοντας ξεκάθαρα πως θα χρησιμοποιήσει κάθε όπλο που έχει η Ρωσία στο οπλοστάσιό της, αν νιώσει πως απειλείται.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Τσουνάμι εξελίξεων φέρνει η επιστράτευση που κήρυξε ο Πούτιν – Πώς αντιδρά η Δύση

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως ο κόσμος θα επέτρεπε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα και υποστήριξε ότι «θέλει να πνίξει την Ουκρανία στο αίμα». Μιλώντας σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο BILD, ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι κανείς δεν θα πρέπει να παρασυρθεί από τις απειλές του Πούτιν, τονίζοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση, θα ήταν σαν να καλούν τη Ρωσία να επιχειρήσει να καταλάβει περισσότερα εδάφη. «Δεν πιστεύω ότι (ο Πούτιν) θα χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος θα του επιτρέψει να τα χρησιμοποιήσει», είπε ο Ζελένσκι. Ο Πούτιν έχει ήδη ξεκινήσει μερική επιστράτευση , υποστηρίζει ο Ζελένσκι στη BILD. «Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας και οι σύμμαχοί μας το έχουν ήδη πει αυτό. Έχει κινητοποιήσει τον στρατό τον τελευταίο μήνα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA