ΔΙΕΘΝΗ
22/09/2022 22:38

Live Streaming η ενημέρωση της NASA για το πείραμα με αστεροειδή που πέφτει στη Γη

Η ενημέρωση της NASA για το πλανητικό πείραμα αναφορικά με την προστασία του πλανήτη μας από πτώσεις αστεροειδών - Live streaming η συνέντευξη Τύπου με τις λεπτομέρειες του σημαντικού για τον πλανήτη μας εγχειρήματος

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Live Streaming η ενημέρωση της NASA για το πείραμα με αστεροειδή που πέφτει στη Γη
Πηγή: Pixabay / YouTube
Ανάγνωση:

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί η NASA για το διαστημικό πείραμα που πρόκειται να λάβει χώρα την ερχόμενη Τρίτη 27 Σεπτέμβριου, 02:14 ώρα Ελλάδος, και αφορά στην προστασία του πλανήτη μας από πτώσεις αστεροειδών. Συγκεκριμένα, το εν λόγω πείραμα είναι ουσιαστικά μια προσομοίωση, όπου η ανθρωπότητα θα έχει την ευκαιρία να προετοιμάσει μία στρατηγική για το ενδεχόμενο που κάποιος αστεροειδής θα βρεθεί σε συγκρουσιακή πορεία με τη Γη.

Ο ακαδημαϊκός επικεφαλής των αποστολών Voyager της NASA, Σταμάτης Κριμιζής, είχε αναφερθεί στο πείραμα αυτό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εχουμε κατασκευάσει ένα διαστημόπλοιο στο εργαστήριό μας στο John’s Hopkins, υπό την αιγίδα του γραφείου πλανητικής προστασίας της Γης, το οποίο χρηματοδοτεί η NASA. Αυτό το διαστημόπλοιο εκτοξεύτηκε στις 24 Νοεμβρίου, με σκοπό να συγκρουστεί με έναν αστεροειδή που λέγεται ‘Δίδυμος’. Είναι ένας κεντρικός αστεροειδής που έχει έναν μικρό δορυφόρο, ονόματι ‘Δίμορφος’, γιατί όταν, στις 27 Σεπτεμβρίου, συγκρουστεί με το δορυφόρο, θα αλλάξει μορφή», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Επειδή το γεγονός αυτό προκάλεσε ανησυχία σε πολλούς, σε ερώτηση σχετικά με το σενάριο να συγκρουστεί μέσα στα επόμενα 100 χρόνια ένας αστεροειδής με τον πλανήτη μας, η απάντηση του επικεφαλής των αποστολών Voyager ήταν αφοπλιστική: «Η πιθανότητα ότι τα επόμενα χρόνια μπορεί να γίνει μια σύγκρουση είναι σχεδόν σίγουρη, κανείς δεν ξέρει πότε. Αλλά η απάντηση είναι ναι, υπάρχει αυτή η περίπτωση», απάντησε ο ίδιος.

Όπως εξήγησε, μέχρι πριν από 20 χρόνια, η ανθρωπότητα γνώριζε μονάχα κάποιες δεκάδες από αστεροειδείς οι οποίοι είχαν αρκετά μεγάλη διάμετρο για να καταστρέψουν τη Γη. Τότε, όμως, οργανώθηκε ένα πρόγραμμα από τη NASA και άλλες διαστημικές υπηρεσίες για να γίνει μία έρευνα σχετικά με το πόσοι αστεροειδείς (από ένα χιλιόμετρο σε διάμετρο και παραπάνω) είναι κοντά στην τροχιά της Γης και μπορούν να έχουν μεγάλες επιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
NASA ΠΕΙΡΑΜΑ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ