Μενού
  • Α-
  • Α+

Τέσσερις περιοχές της ΟυκρανίαςΛουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια, Χερσώνα – που ελέγχονται από ρωσικές και φιλορωσικές δυνάμεις μπαίνουν σήμερα στη «μάχη» των δημοψηφισμάτων, με τους πολίτες να καλούνται να ψηφίσουν για την ένταξή τους στη Ρωσία. Δημοψηφίσματα που καταδικάζει η Δύση, χαρακτηρίζοντάς ψευδή, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την παράνομη προσάρτηση αυτών των περιοχών στη Ρωσία.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) πόρτα σε πόρτα για... λόγους ασφαλείας όπως αποφάσισε η εκλογική επιτροπή των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ. Το προκλητικό σχέδιο για το στήσιμο της κάλπης, που θα μπορούσε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Δυτικών να κλιμακώσει τον πόλεμο, ανακοινώθηκε την Τρίτη από τους «ηγέτες» των 4 περιοχών, με τον Ρώσο πρόεδρο να παρέχει την στήριξή του μία ημέρα μετά, κατά το διάγγελμά του. Τα «ψευδοδημοψηφίσματα» ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν για πέντε ημέρες, έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, με το αποτέλεσμά τους - υπέρ της προσάρτησης στη Ρωσία - να θεωρείται προκαθορισμένο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Παράδειγμα αποτελεί το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Κριμαία το 2014 και στο οποίο ψήφισε το 97% υπέρ της επίσημης προσάρτησης. Προκαθορισμένη είναι επίσης και η στάση που θα κρατήσει η Δύση και οι σύμμαχοι της Ουκρανίας που δεν θα τα αναγνωρίσουν.

Η ψηφοφορία σε Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα, που αποτελούν το 15% της ουκρανικής επικράτειας διεξάγεται την ώρα που η Ρωσία κλυδωνίζεται από τα επεισόδια και τις διαμαρτυρίες των Ρώσων εφέδρων που επιστρατεύτηκαν μετά από την απόφαση του Πούτιν, αλλά και από τις σημαντικές νίκες που καταγράφει η Ουκρανία στο μέτωπο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA