Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναφερόμενος στα τοπικά δημοψηφίσματα στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για «απάτη» και διαμήνυσε ότι η Ουάσιγκτον «δεν θα αναγνωρίσει ποτέ το ουκρανικό έδαφος ως οτιδήποτε άλλο, παρά μόνο ως τμήμα της Ουκρανίας». Στην ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι θα συνεργαστεί με τους συμμάχους και εταίρους, για να επιβάλουν σκληρές οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ εξίσου αρνητικό απέναντι στα δημοψηφίσματα εμφανίστηκε και το ΝΑΤΟ.

Διαβάστε ακόμη: Ιράν: Έτοιμος να βγει στους δρόμους ο στρατός – Η «σπίθα» που έφερε τη «φωτιά» της εξέγερσης

«Οι ρωσικές δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της μερικής επιστράτευσης, αποτελούν μια περαιτέρω κλιμάκωση στον παράνομο πόλεμο της εναντίον της Ουκρανίας» επισημαίνει η Βορειοατλαντική Συμμαχία, καταδικάζοντας με τον πιο έντονο τρόπο το σχέδιο διεξαγωγής δημοψηφισμάτων για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία των ουκρανικών περιοχών, που ελέγχονται εν μέρει από τον ρωσικό στρατό.

Κατηγορηματικοί απέναντι στην απόσχιση των τεσσάρων περιοχών από την Ουκρανία είναι και οι ηγέτες των χωρών της G7, των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, οι οποίοι καταδίκασαν σήμερα τα «ψευδοδημοψηφίσματα» της Ρωσίας σε κατεχόμενες περιοχές στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια της Μόσχας να δημιουργήσει ένα «ψευδές» πρόσχημα για την αλλαγή του καθεστώτος των ουκρανικών εδαφών.

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ αυτά τα δημοψηφίσματα που φαίνεται ότι είναι ένα βήμα προς την προσάρτηση στη Ρωσία και δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τη δήθεν προσάρτηση, εάν γίνει», αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους. Την ίδια ώρα, ο πυρηνικός κίνδυνος για τις ΗΠΑ είναι ορατός, με τη διοίκηση Μπάιντεν να έχει προειδοποιήσει και ιδιωτικά το Κρεμλίνο για τις δυνητικές συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA