Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ματέο Σαλβίνι έπλεξε το εγκώμιο της Τζόρτζια Μελόνι και τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ικανή για να οδηγήσει την Ιταλία στην επόμενη -δύσκολη- μέρα, λόγω των πολιτικοοικονομικών συγκυριών που έχουν διαμορφωθεί. «Ποντάρουμε ότι θα εκλέξουμε τελικά 100 βουλευτές και γερουσιαστές», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου την επομένη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των ιταλικών εκλογών που ανέδειξαν νικήτρια την ακροδεξιά παράταξη της 45χρονης Μελόνι.

Ο Σαλβίνι ευχαρίστησε για τη στήριξη τους ψηφοφόρους της Λέγκα και τα στελέχη του κόμματός του για την συνεργασία και τόνισε: «Επειτα από τόσα χρόνια, έχουμε μια εκλεγμένη κυβέρνηση με σαφή κεντροδεξιά πλειοψηφία. Υπολογίζω ότι θα κυβερνήσουμε για 5 χρόνια. Επικοινώνησα με την Τζόρτζια Μελόνι, είναι ιδιαίτερα ικανή και θα δουλέψουμε μαζί αποδοτικά».

«Ξέρω ότι οι εκλογείς επιβράβευσαν την αντιπολίτευση. Για την Λέγκα, η παραμονή στην κυβέρνηση δεν ήταν απλό πράγμα, αλλά θα το ξανάκανα. Μας κόστισε, αλλά με την Ιταλία κλειστή λόγω κορονοϊού, έπρεπε να το κάνουμε», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα. «Μπροστά μας έχουμε πέντε χρόνια σταθερότητας, έστω και αν το ποσοστό του 9% φυσικά δεν με ικανοποιεί. Τώρα όμως θα είμαστε πρωταγωνιστές ενώ πριν, με τον Ντράγκι, ήμασταν απλοί κομπάρσοι», δήλωσε ακόμη ο Σαλβίνι.

Σάρωσε στον Βορρά η Μελόνι - Τα 5 Αστέρια του Γκρίλο σε Νότο και Νησιά

Με την καταμέτρηση να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί καθώς απομένει ένα 2% η ακροδεξιά παράταξη της Μελόνι είναι το κόμμα με τις περισσότερες ψήφους στις μισές περιφέρειες της χώρας, ιδίως στο Βορρά, ενώ στο Νότο και στα Νησιά αυτό με τις περισσότερες προτιμήσεις είναι το Κίνημα των 5 Αστέρων, με το Δημοκρατικό Κόμμα να προηγείται στην κεντρική Ιταλία μόνο στην Εμίλια Ρομάνα και την Τοσκάνη.

Σε όλες τις περιοχές, όπου δεν είναι το πρώτο κόμμα, η Fratelli d'Italia εξακολουθεί να βρίσκεται στη δεύτερη θέση: Εξαίρεση αποτελεί μόνο η Καμπανία, με το M5 πρώτο κόμμα και το Pd δεύτερο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA