Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ένοπλος που εισέβαλε σε σχολείο της πόλης Ιζέβσκ στη Ρωσία και σκότωσε 13 ανθρώπους φορούσε μπλουζάκι με σβάστικα και μπαλακλάβα. Ο άνδρας εισέβαλε εν ώρα μαθημάτων στο κτήριο με δύο πιστόλια Makarov και σκότωσε 7 παιδιά, 6 ενήλικες και τραυμάτισε πάνω από 20 άτομα. Η ταυτότητά του αλλά και το κίνητρο της επίθεσης δεν είναι ακόμα σαφή ωστόσο ΜΜΕ τον έχουν ταυτοποιήσει ως τον 34χρονο Αρτέμ Καζαντσέφ, ο οποίος ήταν τρόφιμος ψυχιατρείου, νεοναζιστής και θαυμαστής της σφαγής στο λύκειο του Κολουμπάιν το 1999. 

Διαβάστε ακόμη: Πυροβολισμοί σε σχολείο της Ρωσίας: 13 νεκροί, μεταξύ των οποίων 7 παιδιά

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία αναλαμβάνει την έρευνα σοβαρών εγκλημάτων, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο μικρής διάρκειας που δείχνει το πτώμα του δράστη πεσμένο στο πάτωμα μιας τάξης με αναποδογυρισμένα έπιπλα και χαρτιά πεταμένα στο πάτωμα. Ήταν ντυμένος στα μαύρα και στο μπλουζάκι του υπήρχε μια κόκκινη σβάστικα μέσα σε έναν κύκλο. Ο άνδρας μετά την επίθεση αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι έξι ενήλικες θύματα του δράστη ήταν δάσκαλοι και φρουροί ασφαλείας. Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους 14 παιδιά, τραυματίστηκαν. Το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τους ερευνητές, μετέδωσε ότι ο δράστης έφερε δύο πιστόλια και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το Ιζέβσκ, μια πόλη σχεδόν 650.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Ρωσία. Η Ρωσία έχει γίνει θέατρο πολλών αιματηρών επιθέσεων σε σχολεία τα τελευταία χρόνια. Τον Μάιο 2021, ένας ένοπλος έφηβος σκότωσε επτά παιδιά και δύο ενήλικες στην πόλη Καζάν. Τον Απρίλιο 2022, ένας ένοπλος σκότωσε δύο παιδιά και μια δασκάλα σε ένα νηπιαγωγείο στην περιοχή Ουλιανόβσκ της κεντρικής Ρωσίας και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA