Μενού
  • Α-
  • Α+

Μυστηριώδεις διαρροές φυσικού αερίου στα τμήματα των υποθαλάσσιων αγωγών Nord Stream 1 και 2. Ευρωπαϊκές χώρες διερευνούν από χθες (Δευτέρα) τις ανεξήγητες διαρροές φυσικού αερίου σε δύο ρωσικούς αγωγούς που «περνούν» κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα κοντά στη Σουηδία και τη Δανία τη στιγμή που αμφότερες οι υποδομές αυτές έχουν τεθεί στο επίκεντρο της ενεργειακής κρίσης που ξέσπασε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία δεν θα στείλει ταινίες στα Οσκαρ

Όπως μεταδίδει το βρετανικό πρακτορείο, κατά τη διάρκεια της νύχτας η πίεση στον υποθαλάσσιο αγωγό έπεσε απότομα από 300 σε 7 bar με τη διαχειρίστρια εταιρεία του Nord Stream 2, που έχει έδρα την Ελβετία και έχει εκκαθαριστεί νομικά, να ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση διαρροής αυτή αποκλείεται να εντοπίζεται στο Λούμπμιν της βόρειας Γερμανίας, όπου ο αγωγός εξέρχεται στη ξηρά, καθώς αν κάτι τέτοιο συνέβαινε «θα το είχατε ακούσει», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ρωσικής ιδιοκτησίας αγωγός, ο οποίος προοριζόταν να διπλασιάσει τον όγκο του φυσικού αερίου που ρέει από την Αγία Πετρούπολη κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα προς τη Γερμανία, είχε μόλις ολοκληρωθεί και είχε γεμίσει με 300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, όταν ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς τον «πάγωσε» λίγο πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία. Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν αντισταθεί στις ρωσικές εκκλήσεις να επιτρέψουν τη λειτουργία του αγωγού Nord Stream 2, εν μέσω της κλιμακούμενης ενεργειακής αντιπαράθεσης μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA