Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη σφοδρή αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσαν δηλώσεις του αντιπροέδρου των Γερμανών Φιλελευθέρων και του γερμανικού κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ κλήθηκε για εξηγήσεις ο Γερμανός πρέσβης στην Άγκυρα. Ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι επέκρινε έντονα τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια ομιλίας του στην Κάτω Σαξονία, τις προηγούμενες μέρες. Ο βουλευτής του FDP προειδοποίησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μην «ανοίξει απλώς ξανά την αγκαλιά της» σε περίπτωση του επόμενου κύματος προσφύγων, για την πρόκληση του οποίου κατηγόρησε τον Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον, μάλιστα «αρουραίο των υπονόμων».

Διαβάστε ακόμη: Ενοπλές Δυνάμεις: Οι 3 ασκήσεις στο Αιγαίο που «δένουν χειροπόδαρα» τον Ερντογάν

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις προσβλητικές δηλώσεις που έκανε ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, αντιπρόεδρος του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, για τον Πρόεδρό μας (Ερντογάν) σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ταντζού Μπιλγκίτς.

Τονίζοντας ότι οι δηλώσεις του Κουμπίκι είναι «απαράδεκτες», η Άγκυρα πρόσθεσε ότι ο Γερμανός πολιτικός «δεν είναι κατάλληλος για τη θέση του αντιπροέδρου του κοινοβουλίου». «Του λείπει εντελώς η πολιτική ηθική και η υπευθυνότητα», δήλωσε ο Μπιλγκίτς, ενώ πρόσθεσε ότι τέτοιες «απρεπείς δηλώσεις δίνουν ουσιαστικά μια ιδέα για το πολιτικό και ηθικό επίπεδο του Κουμπίκι και αποκαλύπτουν τη χυδαιότητά του». Ο Μπίλγκιτς σημείωσε επίσης ότι ο πρέσβης της Γερμανίας στην Άγκυρα, Γιούργκεν Σουλτς, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και του επιδόθηκε «έντονη» διαμαρτυρία από την Άγκυρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA