Μενού
  • Α-
  • Α+

Απίστευτη ωμότητα συνεχίζει να επιδεικνύει η Μόσχα που για μια ακόμη φορά επιτέθηκε φραστικά κατά της Ουκρανίας, λέγοντας πως η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» πρέπει να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την κατάληψη ολόκληρης της περιφέρειας του Ντονέτσκ στα ανατολικά της χώρας! Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε πως η αυτόκλητη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) -μια αποσχισθείσα υποστηριζόμενη από τη Ρωσία οντότητα που πολεμά με τις ουκρανικές δυνάμεις από το 2014- ελέγχει μόνο ένα μέρος της ευρύτερης εδαφικής περιοχής την οποία διεκδικεί.

Διαβάστε ακόμη: Μέρκελ: Δεν μπλοφάρει ο Πούτιν με τα πυρηνικά - Ετοιμες να απαντήσουν στη Ρωσία οι ΗΠΑ

«Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο, ως ελάχιστο, να απελευθερωθεί ολόκληρη η εδαφική περιοχή της DPR», είπε. Η Ρωσία χαρακτηρίζει τη στρατιωτική εκστρατεία της στην Ουκρανία απαραίτητη προκειμένου να προστατευθούν οι Ρωσόφωνοι στην ανατολική ουκρανική περιοχή του Ντονμπάς, που αποτελείται από το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, από τη "γενοκτονία" από την Ουκρανία. Το Κίεβο και οι δυτικές χώρες λένε πως πρόκειται για πρόσχημα για μια ιμπεριαλιστικού τύπου αρπαγή εδάφους.

Αν και η Ρωσία ελέγχει ήδη σχεδόν όλη την περιφέρεια του Λουχάνσκ, κατέχει μόνο το 60% της περιφέρειας του Ντονέτσκ. Οι υποστηριζόμενες από τη Μόσχα οντότητες στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, μαζί με άλλες δύο κατεχόμενες από τους Ρώσους περιοχές στη νότια Ουκρανία, επιδιώκουν να γίνουν μέρος της Ρωσίας μετά την ολοκλήρωση χθες ψευδοδημοψηφισμάτων, όπως τα αποκαλούν το Κίεβο και οι δυτικές κυβερνήσεις, για την ένωση με τη Ρωσία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA