Μενού
  • Α-
  • Α+

Το φως της δημοσιότητας είδε το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, στο οποίο και αποκαλύπτεται η αιτία θανάτου της 96χρονης μονάρχη της Βρετανίας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Sky News, ο Γενικός Γραμματέας της Σκωτίας, Paul Lowe, επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας καταγράφηκε στο κάστρο Μπαλμόραλ, στο Aberdeenshire, στις 16 Σεπτεμβρίου και η αιτία του θανάτου της δόθηκε ως γηρατειά.

Δείτε το πιστοποιητικό θανάτου της Ελισάβετ:

Αυτή που έκανε γνωστό τον θάνατό - σύμφωνα με την ληξιαρχική πράξη θανάτου - ήταν η κόρη της πριγκίπισσα Αννα. Ο γιατρός που πιστοποίησε τον θάνατό της ήταν ο Douglas James Allan Glass, ο οποίος είναι γενικός ιατρός από το χωριό Χάιλαντς Αμπόιν, περίπου 20 μίλια από το Μπαλμόραλ. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία 24ωρα είχαν υπάρξει αντιδράσεις για τον λόγο ότι η αρμόδια ληξιαρχική υπηρεσία (Εθνικών Μητρώων της Σκωτίας - NRS) δεν έδινε ως όφειλε από το νόμο το έγγραφο στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, ένα τμήμα της κυβέρνησης της Σκωτίας κατηγορήθηκε ότι εμποδίζει τις νόμιμες προσπάθειες απόκτησης αντιγράφου του πιστοποιητικού θανάτου της βασίλισσας, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δημόσιο αρχείο.

Η βασιλική βιογράφος Άντζελα Λεβίν ανέφερε ότι με την απόκρυψη των πληροφοριών, τα Εθνικά Μητρώα της Σκωτίας και η κυβέρνηση της Σκωτίας παραβίαζαν το νόμο. Η Λεβίν, η οποία έγραψε το βιβλίο «Camilla: From Outcast to Queen Consort» πρόσθεσε για το θέμα: «Ποιος είναι υπεύθυνος για να σταματήσει τη δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών, ο αρχηγός του κράτους; Αν παραβιάζουν το νόμο στη Σκωτία, κανείς δεν πρόκειται να το αφήσει να περάσει έτσι. Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι σε σχέση με τη Βασίλισσα κάποιοι μπορεί να αισθάνονται ότι δεν είναι σωστό να ενημερώσουν όλους, ωστόσο πρέπει να τηρείται ο νόμος ως παράδειγμα για όλους μας».

Η βασίλισσα πέθανε στο κτήμα Μπαλμόραλ στις 8 Σεπτεμβρίου. Αν η μονάρχης είχε πεθάνει στην Αγγλία δεν θα χρειαζόταν να δημοσιοποιηθεί επίσημα η αιτία θανάτου της, καθώς ο Νόμος περί Εγγραφής του 1836 δεν ισχύει για τους μονάρχες. Όμως, από τη στιγμή που πέθανε στη Σκωτία βάσει του νόμου του 1965 για την εγγραφή γεννήσεων, θανάτων και γάμων, όλοι οι θάνατοι πρέπει να καταγραφούν εντός επτά ημερών και αυτό περιλαμβάνει την υποβολή πιστοποιητικού θανάτου σε ληξίαρχο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA