Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πρωί της 25ης Αυγούστου, αστυνομικοί στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν στήσει ενέδρα για να συλλάβουν τον 49χρονο Φραντσίσκο Χαβιε Γκαλάρτζα ο οποίος είναι καταζητούμενος και σε βάρος του εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για εισβολής σε σπίτι και ληστεία σε τράπεζα. Έχουν δει πως ο κακοποιός έχει παρκάρει την μπλε BMW που οδηγεί και  έχει μπει σε ένα μίνι μάρκετ. Οι αστυνομικοί κρυμμένοι μέσα σε ένα μίνι βαν τον περιμένουν να βγει προκειμένου να τον συλλάβουν. Όταν εκείνος, μετά από λίγα λεπτά, βγαίνει και αρχίζει να περπατάει προς το πάρκινγκ οι αστυνομικοί, τρέχοντας προς το μέρος του του ζητάνε να παραδοθεί.

Ο 49χρονος άνδρας μόλις τους αντιλαμβάνεται αρχίζει να τρέχει προκειμένου να ξεφύγει αλλά ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ο Μπάρι Πέτερσον, δίνει εντολή στον αστυνομικό σκύλο Κ-9 με το όνομα Κίρο να καταδιώξει και να ακινητοποιήσει τον ύποπτο. Ο σκύλος τον κυνηγάει και μέσα σε λίγα μέτρα τον προλαβαίνει, τον αρπάζει από το πόδι και τον ρίχνει στο έδαφος ενώ από πίσω έρχονται οι αστυνομικοί. Πεσμένος στο έδαφος ο Γκαλάρτζα βγάζει ένα όπλο και σημαδεύει στο κεφάλι τον αστυνομικό σκύλο ο οποίος τον έχει πιάσει από το πόδι και δεν τον αφήνει να κουνηθεί.

Πριν προλάβει να πατήσει τη σκανδάλη ο Γκαλάρτζα, οι αστυνομικοί ανοίγουν πυρ και κυριολεκτικά «γαζώνουν» τον 49χρονο ο οποίος επί τόπου αφήνει την τελευταία του πνοή. Αστυνομικές και δικαστικές υπηρεσίες ερευνούν, πλέον, την υπόθεση προκειμένου να διαπιστωθεί αν, με δεδομένο πως ο δράστης είχε ακινητοποιηθεί μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άλλα μέσα για τον αφοπλισμό του και αν η χρήση θανατηφόρας βίας από την πλευρά των αστυνομικών ήταν δικαιολογημένη στο συγκεκριμένο περιστατικό ή όχι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA