Μενού
  • Α-
  • Α+

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος ώστε οι τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας που αυτοανακηρύχθηκαν ανεξάρτητες και με δημοψήφισμα ζήτησαν να προσαρτηθούν στη Ρωσία, να γίνουν και επίσημα μέσα της Ρωσικής Δημοκρατίας. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τα ρωσικά Μέσα, το μεσημέρι ενημέρωσε επίσημα την Κρατική Δούμα για τη συγκεκριμένη πρόταση και πλέον αναμένεται στις 15:00 να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση όπου οι ηγέτες των τεσσάρων περιοχών θα υπογράψουν την προσάρτηση.

Διαβάστε ακόμη: Ρώσοι βομβάρδισαν αμάχους στην Ζαπορίζια: 23 νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά

«Στο Παλάτι του Κρεμλίνου θα είναι οι τέσσερις επικεφαλής, Ντένις Πουλίσιν, Λεονίντ Πασέτσνικ, Γεβγκένι Μπαλίτσκ και Βλάντιμιρ Σάλντο που θα υπογράψουν τις συμφωνίες. Φυσικά, θα γίνουν αναπόσπαστο μέρος και κυρίαρχο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κάθε επέμβαση σε αυτές τις περιοχές θα είναι κατά της Ρωσίας» είπε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ωστόσο απέφυγε να ενημερώσει για τα ακριβή σύνορα, τουλάχιστον για τις περιοχές της Χερσώνας του Ζαπορίζια λέγοντας πως θα ανακοινωθούν. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, ανέφερε πως ισχύουν τα σύνορα που έχει αναγνωρίσει η Ρωσία από το 2014.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.