Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, με αφορμή την προσάρτηση από τη Ρωσία 4 κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών, με τον Γενς Στόλτενμπεργκ να αφήνει ανοιχτό το αίτημα της Ουκρανίας για fast track ένταξη στη συμμαχία. «Τα 30 μέλη του ΝΑΤΟ είναι εκείνα που θα αποφασίσουν για την ένταξη της Ουκρανίας στη Συμμαχία» τόνισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το αίτημα του Κιέβου.

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ έκανε λόγο για μια εικόνα που θυμίζει καταστάσεις Β' Παγκοσμίου Πολέμου, επικρίνοντας με σφοδρότητα την πολιτική του Κρεμλίνου. Παράλληλα, μίλησε για μια κίνηση που προδίδει την αποτυχία του Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας στον ουκρανικό λαό. Συμπλήρωσε πως είναι ξεκάθαρη θέση του ΝΑΤΟ να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία για όσο θα χρειαστεί.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Εν τω μεταξύ, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν και ο Γενς Στόλτενμπεργκ συζήτησαν σήμερα τις ανησυχίες τους για την επιχειρούμενη προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία, αλλά και το πιθανολογούμενο σαμποτάζ στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2. «Μετά την προφανή δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, συζήτησαν την προστασία υποδομών κρίσιμης σημασίας» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA