Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια αυτοκινητοπομπή πυρηνικών όπλων που εντοπίστηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο στην κεντρική Ρωσία με πορεία προς το μέτωπο με την Ουκρανία πυροδοτεί φόβους ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να προετοιμάσει ένα χτύπημα το οποίο θα λειτουργήσει σαν δοκιμή για να στείλει «μήνυμα στη Δύση» και να δει τα όρια της! Λέξεις που μέχρι και πριν μερικούς μήνες θα φάνταζαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σήμερα, πλέον, αποτελούν μια τρομακτική νέα πραγματικότητα. Ρεπορτάζ της Telegraph αποκάλυψε πως, η συγκεκριμένη αυτοκινητοπομπή πρόκειται ουσιαστικά για ένα τρένο που μεταφέρει στρατιωτικά οχήματα και συνδέεται με τη 12η Κεντρική Διεύθυνση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας η οποία είναι υπεύθυνη για την αποθήκευση, συντήρηση και μεταφορά πυρηνικών βλημάτων και εντοπίστηκε στην κεντρική Ρωσία το Σαββατοκύριακο με κατεύθυνση προς την πρώτη γραμμή στην Ουκρανία.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το φιλορωσικό κανάλι Telegram Rybar μετέδωσε το βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει τη μεγάλη αυτοκινητοπομπή να μεταφέρει αναβαθμισμένα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και άλλο εξοπλισμό. Από την πλευρά του ο Κόνραντ Μουζίκα, αμυντικός αναλυτής που ειδικεύεται στην Ουκρανία, είπε ότι η 12η Διεύθυνση λειτουργούσε δώδεκα κεντρικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρηνικών όπλων. Στη συνέχεια ο Μουζίκα προσπάθησε να ερμηνεύσει αυτή την κίνηση του Πούτιν. Αρχικά τόνισε πως θα μπορούσε να είναι ένα «σήμα προς τη Δύση ότι η Μόσχα κλιμακώνει», αναφερόμενος στην προειδοποίηση του Βλαντιμίρ Πούτιν για πυρηνικό πόλεμο την περασμένη εβδομάδα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ωστόσο, ο ειδικός τόνισε ότι το βίντεο σε καμία περίπτωση δεν δείχνει «προετοιμασίες για μια πυρηνική επίθεση». Ο αναλυτής εκτιμά ότι η Ρωσία πιθανώς να μετακινεί τον οπλισμό αυτό ενόψει ασκήσεων των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεών της (RSVN), την κύρια μονάδα πυρηνικής αποτροπής της Μόσχας. «Οι δυνάμεις RVSN της Ρωσίας συνήθως προχωρούν σε εκτεταμένες ασκήσεις την περίοδο του φθινοπώρου», είπε ο Μούζικα. «Η Ρωσία ίσως διεξάγει ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής Grom («κεραυνός») τον Οκτώβριο, άρα το τρένο αυτό μπορεί να εντάσσεται στο πλαίσιο της σχετικής προετοιμασίας».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Τρόμος για το όπλο της Αποκάλυψης

Υπενθυμίζεται πως εκθεση του ΝΑΤΟ, μέρος της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα «La republica», θέλει το υποβρύχιο μήκους 178 μέτρων να βρίσκεται στη θάλασσα της Αρκτικής και εκφράζονται φόβοι ότι η αποστολή του είναι να δοκιμάσει για πρώτη φορά τη σούπερ τορπίλη «Poseidon», η οποία χαρακτηρίζεται ως το «Οπλο της Αποκάλυψης». Πρόκειται για ένα υποβρύχιο drone, το οποίο παρουσιάστηκε από το Κρεμλίνο το 2018, ως ένα από τα συστήματα που θα επιτρέψουν την στρατηγική υπεροχή στη Ρωσία.

Το υποβρύχιο βρίσκεται στην είσοδο της Αρκτικής και κάνει δοκιμές στη θαλάσσια περιοχή του Κάρα. Το «Poseidon» είναι μια πυρηνική κεφαλή που ταξιδεύει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και στη συνέχεια εκρήγνυται κοντά στην ακτή, προκαλώντας ραδιενεργό τσουνάμι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υποβρύχιο έχει:

  • Μήκος: 184 μέτρα
  • Πλάτος: 15 μέτρα
  • Ταξιδεύει με 60χλμ./ώρα
  • Παραμένει 120 ημέρες στον βυθό
  • Έλικες, ξεφεύγουν από τα σόναρ

Η τορπίλη:

  • Βλήμα 24 μέτρων
  • Μεταφορά πυρηνικής κεφαλής περίπου δύο μεγατόνων
  • Εκπέμπει πολύ λίγη θερμότητα
  • Ταξιδεύει αθόρυβα με πάνω από εκατό χλμ./ώρα
  • Μπορεί να εξαλείψει μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA