Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα αντίστοιχο «Meghxit», αλλά αυτή τη φορά στα ίδια της τα εγγόνια, κάνει τις τελευταίες ημέρες στη Δανία η βασίλισσα, Μαργαρίτα Β', η μακροβιότερη πλέον μονάρχης στον κόσμο μετά και τον θάνατο της Ελισάβετ. Η Μαργαρίτα βρίσκεται στον θρόνο από τις 14 Ιανουαρίου 1972, αλλά τώρα στα 82 της αποφάσισε να πάρει κάποια μέτρα για το παλάτι, που ασχέτως αν αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται έτσι, είναι για το καλό τους. Ο 23χρονος πρίγκιπας Νικολάι και ο 20χρονος πρίγκιπας Φέλιξ, μπορεί να μεγάλωσαν στα παλάτια της Κοπεγχάγης, αλλά πλέον δεν είναι διάδοχοι του θρόνου, καθώς η γιαγιά τους αφαίρεσε τους τίτλους. 

Διαβάστε ακόμη: Φλόριντα: Αρπαξε το 1 έτους μωρό και το έβαλε ασπίδα για να μην συλληφθεί

Η απόφασή της να αφαιρέσει τους πριγκιπικούς τίτλους από τα εγγόνια της, τα παιδιά του δευτερότοκου γιου της, προκάλεσε σάλο στη βασιλική οικογένεια της Δανίας, με αποτέλεσμα χτες να εκφράσει τη «λύπη» της για την τροπή που πήραν τα γεγονότα. «Ως μητέρα και γιαγιά, υποτίμησα πόσο θα επηρεάζονταν ο δευτερότοκος γιος μου και η οικογένειά του. Η απόφαση είχε μεγάλες επιπτώσεις και λυπάμαι για αυτό» ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το παλάτι. Παρόλα αυτά, η απόφαση δεν αλλάζει! 

Ο πρίγκιπας Γιόακιμ παντρεύτηκε την κόμισσα Αλεξάνδρα στην Κοπεγχάγη το 1995, μετά από ένα θυελλώδες φλερτ, και το ζευγάρι έφερε στον κόσμο τον Νικολάι το 1999 και τον Φέλιξ, το 2002. Οι γιοι τους μεγάλωσαν μεταξύ της Κοπεγχάγης -της καρδιάς της βασιλικής οικογένειας της Δανίας- και των κατοικιών των γονιών τους στην Ευρώπη, ιδίως του Chateau de Cayx, κοντά στην Τουλούζη της Γαλλίας, όπου η οικογένεια περνά τις καλοκαιρινές διακοπές. Επίσης, έζησαν σε πολλά από τα μεγάλα παλάτια της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, συμπεριλαμβανομένου του κάστρου Schackenborg, όπου ο Γιόακιμ έμενε από το 1993 έως το 2014.

Ο Γιόακιμ και η Αλεξάνδρα χώρισαν τελικά το 2005, στο πρώτο διαζύγιο της δανικής βασιλικής οικογένειας από το 1846. Τότε, ο πρωθυπουργός της Δανίας εξέφρασε σε δήλωσή του τη «μεγάλη λύπη» της κυβέρνησής του για την είδηση. «Είναι μια δύσκολη και βαθιά προσωπική απόφαση, που ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα έπρεπε να πάρουν από κοινού», είπε. «Είναι μια μεγάλη απόφαση που πρέπει όλοι να σεβαστούμε και να κατανοήσουμε».

Τα δύο αδέρφια έχουν κάνει ήδη τα πρώτα επαγγελματικά βήματα ως μοντέλο. Ο Νικολάι έγινε γνωστός το 2018, όταν περπάτησε στην επίδειξη μόδας του οίκου Burberry στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου, παρουσία της Ναόμι Κάμπελ, της Κέιτ Μος, της Ναόμι Γουότς και του Ίντρις Έλμπα.Έχει υπογράψει συμβόλαιο με το πρακτορείο Scoop Models στη Δανία. Ο Φέλιξ ακολουθεί τα βήματα του μεγάλου αδερφού. 

Πάντως, δεδομένου ότι οι πρίγκιπες βρίσκονται αρκετά κάτω στη σειρά διαδοχής, το να ακολουθήσουν τη δική τους επαγγελματική πορεία, αντί να είναι ένας «εργαζόμενοι πρίγκιπες», ήταν αναμενόμενη επιλογή ακόμη και πριν από την ανακοίνωση της γιαγιάς του, καθώς το μόντελινγκ είναι σίγουρα μια δημοφιλής επιλογή για τους ανήλικους γαλαζοαίματους σε όλο τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA