Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ελον Μασκ πρότεινε να προχωρήσει η εξαγορά του Twitter με την αρχική προσφορά του, για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με το Bloomberg. Έπειτα από αυτή την είδηση η μετοχή του Twitter κατέγραψε άνοδο κατά 12,7%, και η τιμή της έφτασε στα 47,93 δολάρια, προτού σταματήσει η διαπραγμάτευσή της στη Wall Street. Την ίδια ώρα, η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά περίπου 3%. Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης χτύπησε καμπανάκι «εν αναμονή πληροφοριών», με αφορμή το ρεπορτάζ, το οποίο υποστηρίζει ότι ο Μασκ επανήλθε δυναμικά στην πρότασή του για την εξαγορά της πλατφόρμας, στην αρχική τιμή που είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Διαβάστε ακόμη: Washington Post: Οι πιθανότητες να χρησιμοποιήσει ο Πούτιν πυρηνικά

Η διαπραγμάτευση σταμάτησε αρχικά για πέντε λεπτά και στη συνέχεια διακόπηκε, αφού η τιμή της μετοχής εκτοξεύτηκε κάποια στιγμή ακόμη και στο +18%. Το Bloomberg μετέδωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος Μασκ πρότεινε εκ νέου να αγοράσει το «Twitter Inc», με βάση την αρχική προσφορά του. Μάλιστα, αναφέρεται πως η πρόταση υποβλήθηκε με επιστολή του στο Twitter. Οι δικηγόροι των δύο πλευρών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο Μασκ συμφώνησε τον Απρίλιο να αγοράσει το Twitter έναντι 44 δισεκ. δολαρίων, όμως μέσα σε μερικές εβδομάδες υπαναχώρησε, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των ψεύτικων λογαριασμών  (σ.σ. ρομπότ) ήταν πολύ υψηλότερος από την αρχική εκτίμηση της εταιρείας ότι αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5% των χρηστών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ οι δύο πλευρές αναμενόταν να αντιπαρατεθούν στις 17 Οκτωβρίου στο Δικαστήριο Εμπορικών Διαφορών του Ντέλαγουερ, όπου το Twitter επιδιώκει να εκδοθεί απόφαση που θα υποχρεώνει τον Μασκ να υλοποιήσει την αρχική συμφωνία, καταβάλλοντας 54,20 δολάρια ανά μετοχή. «Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι πως ο Μασκ αναγνώρισε, ενόψει της δίκης, ότι ήταν εξαιρετικά απίθανο να νικήσει και ότι η συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα υλοποιούνταν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», σχολίασε ο Νταν Άιβς, αναλυτής της Wedbush.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA