Μενού
  • Α-
  • Α+

Επεσε η βόμβα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία να μεταδίδουν πως το Twitter αποδέχθηκε την πρόταση του Ελον Μασκ για εξαγορά της εταιρείας για 44 δισεκατομμύρια δολάρια με τη συμφωνία να αναμένεται να οριστικοποιηθεί (αυτή τη φορά όπως φαίνεται για τα... καλά) τις προσεχείς ημέρες. Νωρίτερα, σήμερα έγινε γνωστό πως ο δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ είχε καταθέσει επίσημα το αίτημα για την εξαγορά της Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων ή 54,2 δολαρίων ανά μετοχή, στη μετοχή που είχαν συμφωνήσει οι δύο πλευρές στις 25 Απριλίου, προτού υπάρξει υπαναχώρηση του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου από το deal.

Σε επιστολή του προς τη διοίκηση της Twitter που δημοσίευσε η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, ο Μασκ επαναφέρει τους όρους της συμφωνίας με την εταιρεία που είχαν επιτευχθεί τον περασμένο Απρίλιο. Από την πλευρά της, η Twitter ανακοίνωσε πως πρόθεση της είναι να κλείσει η συμφωνία στην τιμή των 54,2 δολαρίων ανά μετοχή. Η μετοχή της Twitter έφτασε να κερδίζει άνω του 16% στη Wall Street μετά από τα δημοσιεύματα για επανακατάθεση του αιτήματος του Μασκ, ενώ προσωρινά αναστάλθηκε η διαπραγμάτευση της στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με το Bloomberg και το CNBC, ο Μασκ απέστειλε την τελευταία του πρόταση με επιστολή στη διοίκηση της Twitter. Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, οι προκαταρκτικές καταθέσεις του Μασκ και της CEO της Twitter για τη δίκη που ήταν προγραμματισμένες για την ερχόμενη Δευτέρα αναβλήθηκαν, με τους δύο άνδρες να επικαλούνται προσωπικούς λόγους για τα αιτήματα αναβολής από το δικαστήριο του Ντέλαγουερ. Το δημοσίευμα της WSJ προσθέτει πως οι δικηγόροι των δύο πλευρών εξετάζουν τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να κλείσει αίσια το deal της εξαγοράς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA