ΔΙΕΘΝΗ
05/10/2022 01:19

Google Doodle: Τιμά την παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών 2022

Ο εκπαιδευτικός είναι ο δημόσιος λειτουργός που πραγματικά επιτελεί ένα λειτούργημα. Η Google με το σημερινό της Doodle τιμά την παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών

Επιμέλεια: Νίκος Δεμισιώτης
Google Doodle: Τιμά την παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών 2022
Δασκάλα μέσα στην τάξη της (Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Την παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών τιμά η Google με το σημερινό της Doodle! Η συγκεκριμένη Παγκόσμια Ημέρα καθιερώθηκε το 1994 μετά από απόφαση της Unesco για τη Σύσταση σχετικά με το καθεστώς των εκπαιδευτικών, η οποία υπεγράφη το 1966 και καταγράφονται «σημεία αναφοράς» σχετικά με τα δικαιώματα και τις ευθύνες των εκπαιδευτικών και «πρότυπα» που αφορούν στην αρχική τους εκπαίδευση, την επιμόρφωση, τον τρόπο πρόσληψης, τους όρους απασχόλησης και τις συνθήκες διδασκαλίας και μάθησης.

Ο εκπαιδευτικός (ο δάσκαλος ή ο καθηγητής) είναι ο δημόσιος λειτουργός που πραγματικά επιτελεί ένα λειτούργημα καθώς από τα «χέρια» του θα περάσει όχι απλά ο μαθητής αλλά ο αυριανός πολίτης κάτι που πρακτικά σημαίνει πως το έργο του είναι το εξαιρετικά σημαντικό και πρέπει να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία με τον απαραίτητο σεβασμό.

Στόχος της παγκόσμιας ημέρας εκπαιδευτικών είναι να επικεντρωθεί στην εκτίμηση, αξιολόγηση και βελτίωση των εκπαιδευτικών του κόσμου» και να δώσει την ευκαιρία να εξετάσουν τα ζητήματα που σχετίζονται με τους εκπαιδευτικούς και τη διδασκαλία. Η Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών συνδιοργανώνεται σε συνεργασία με την UNICEF, το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη, τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και τη Διεθνή Εκπαίδευση. Επιπλέον, η UNESCO δηλώνει ότι όλοι μπορούν να βοηθήσουν στον εορτασμό αυτού του επαγγέλματος, μέσω της ευαισθητοποίησης σε ζητήματα διδασκαλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ GOOGLE DOODLE UNESCO
Επιμέλεια: Νίκος Δεμισιώτης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ