Μενού
  • Α-
  • Α+

Την παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών τιμά η Google με το σημερινό της Doodle! Η συγκεκριμένη Παγκόσμια Ημέρα καθιερώθηκε το 1994 μετά από απόφαση της Unesco για τη Σύσταση σχετικά με το καθεστώς των εκπαιδευτικών, η οποία υπεγράφη το 1966 και καταγράφονται «σημεία αναφοράς» σχετικά με τα δικαιώματα και τις ευθύνες των εκπαιδευτικών και «πρότυπα» που αφορούν στην αρχική τους εκπαίδευση, την επιμόρφωση, τον τρόπο πρόσληψης, τους όρους απασχόλησης και τις συνθήκες διδασκαλίας και μάθησης.

Ο εκπαιδευτικός (ο δάσκαλος ή ο καθηγητής) είναι ο δημόσιος λειτουργός που πραγματικά επιτελεί ένα λειτούργημα καθώς από τα «χέρια» του θα περάσει όχι απλά ο μαθητής αλλά ο αυριανός πολίτης κάτι που πρακτικά σημαίνει πως το έργο του είναι το εξαιρετικά σημαντικό και πρέπει να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία με τον απαραίτητο σεβασμό.

Στόχος της παγκόσμιας ημέρας εκπαιδευτικών είναι να επικεντρωθεί στην εκτίμηση, αξιολόγηση και βελτίωση των εκπαιδευτικών του κόσμου» και να δώσει την ευκαιρία να εξετάσουν τα ζητήματα που σχετίζονται με τους εκπαιδευτικούς και τη διδασκαλία. Η Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών συνδιοργανώνεται σε συνεργασία με την UNICEF, το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη, τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και τη Διεθνή Εκπαίδευση. Επιπλέον, η UNESCO δηλώνει ότι όλοι μπορούν να βοηθήσουν στον εορτασμό αυτού του επαγγέλματος, μέσω της ευαισθητοποίησης σε ζητήματα διδασκαλίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA