Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυξάνεται διαρκώς η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο με τη Βόρεια Κορέα να προχωράει σε νέα εκτόξευσει βαλλιστικού πυραύλου. Ο πύραυλος, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, έπεσε εκτός της ΑΟΖ της Ιαπωνίας. Η νέα πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ καταγράφεται λιγότερες από 24 ώρες αφότου οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ εκτόξευσαν συνολικά τέσσερις πυραύλους προς την Θάλασσα της Ιαπωνίας, την επομένη ακόμη μιας εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Το ζήτημα, ωστόσο, είναι πως σύμφωνα πάντα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap η νέα πυραυλική δοκιμή της Πιονγιάνγκ σημειώνεται μια ημέρα μετά τον πλου αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας! Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan και τα σκάφη συνοδείας του είχαν ελλιμενιστεί τις προηγούμενες μέρες σε ναυτική βάση της Νότιας Κορέας.

Υπενθυμίζεται πως, οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ εκτόξευσαν χθες (ξημερώματα ώρα Ελλάδας) τέσσερις πυραύλους επιφανείας - επιφανείας προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας - ή θάλασσας της Ιαπωνίας - την επομένη της δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το γενικό επιτελείο. Η εκτόξευση, στο πλαίσιο κοινών γυμνασίων, αποτελεί αντίδραση στη δοκιμή προχθές Τρίτη από την Πιονγκγιάνγκ βαλλιστικού πυραύλου που πέρασε πάνω από τομείς της Ιαπωνίας, για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια. Το νοτιοκορεατικό τηλεοπτικό δίκτυο News1, επίσης επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο επιτελείο, μετέδωσε πως ένας από τους πυραύλους συνετρίβη λίγο μετά την εκτόξευσή του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA