Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναστάτωση επικράτησε στο Βατικανό το πρωί της Τετάρτης (5/10), καθώς ένας τουρίστας άρχισε να τα κάνει... γυαλιά-καρφιά επειδή δεν τον άφησαν να δει τον πάπα Φραγκίσκο! Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, ένας Αμερικανός τουρίστας, ο οποίος είχε επισκεφτεί το μουσείο Chiaramonti στο Βατικανό, ζήτησε ακρόαση με τον Πάπα κάτι που... φυσικά δε συνέβη. Οταν (ευγενικά) του το αρνήθηκαν, εκείνος έπαθε αμόκ ξεσπώντας την οργή του σε μια αρχαία προτομή, ρίχνοντάς την στο πάτωμα. Μάλιστα, στην προσπάθειά του να διαφύγει γκρέμισε ακόμη μια προτομή.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο τουρίστας να πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα. Ο άνδρας πάντως συνελήφθη από τους υπεύθυνους του μουσείου και παραδόθηκε στις Αρχές. Οι προτομές δεν έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, με τα δύο γλυπτά να στέλνονται αμέσως στο εργαστήριο για την αποκατάστασή τους. Το μουσείο Chiaramonti φιλοξενεί περί τα 1.000 αρχαία γλυπτά, ως επί το πλείστον προτομές, μεταξύ άλλων και μία του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αυγούστου, που βρέθηκε στη συνοικία Prima Porta. Ωστόσο, εκπρόσωπος του μουσείου του Βατικανού είπε ότι οι δύο προτομές που γκρέμισε ο τουρίστας είναι δύο ελάσσονα έργα της συλλογής του μουσείου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA