Μενού
  • Α-
  • Α+

Την οργισμένη αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε η αναφορά του Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε προληπτικά πλήγματα» της Δύσης στη Ρωσίας προκειμένου να μην μπορέσει ο Πούτιν να δώσει εντολή για επίθεση με πυρηνικά όπλα. «Τέτοιες δηλώσεις δεν είναι παρά έκκληση για να ξεσπάσει ακόμη ένας παγκόσμιος πόλεμος με απρόβλεπτες, τερατώδεις συνέπειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Νμτίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Η αναφορά αυτή του προέδρου της Ουκρανίας έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης που οργάνωσε το αυστραλιανό ινστιτούτο Lowy. Εκεί, ο Ζελένσκι, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «τα πλήγματα είναι απαραίτητα για να αποκλειστεί ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων». Δεν διευκρίνισε σε τι είδους πλήγματα αναφερόταν.

«Τι πρέπει να κάνει το ΝΑΤΟ; Να καταστήσει αδύνατη τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία», ακούγεται να λέει ο Ζελένσκι σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και πρόσθεσε: «Αυτό που είναι σημαντικό, απευθύνω για άλλη μια φορά έκκληση στη διεθνή κοινότητα… προληπτικά πλήγματα ώστε να ξέρουν τι θα τους συμβεί αν τα χρησιμοποιήσουν (σσ: εννοεί τα πυρηνικά όπλα)».

Λίγη ώρα αργότερα, και αφού έχει προκληθεί αναταραχή από τις συγκεκριμένες δηλώσεις ο εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας Σερχίι Νικιφόροφ, επιχείρησε να μετριάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν και προκάλεσαν αμηχανία ακόμα και στη Δύση και έσπευσε να διευκρινίσει πως... παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις Ζελένσκι. «Ο πρόεδρος μιλούσε για την περίοδο πριν από την 24η Φεβρουαρίου (σ.σ. ημερομηνία έναρξης της ρωσικής εισβολής). Εκείνη την περίοδο, χρειάζονταν προληπτικά μέτρα για να αποτραπεί η ρωσική εισβολή. Σας υπενθυμίζω ότι τα μοναδικά μέτρα που συζητήθηκαν τότε ήταν προληπτικές κυρώσεις», δήλωσε ο Νικοφόροφ αλλά χωρίς να γίνει ιδιαίτερα πιστευτός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA