Μενού
  • Α-
  • Α+

Έπεσε στα δίχτυα της ακόμα και ο 6ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Γουόρεν Μπάφετ. Για 4 χρόνια προσποιούταν  ότι ήταν μια πλούσια Γερμανίδα κληρονόμος για να εδραιωθεί στην κοινωνική σκηνή της Νέας Υόρκης αποσπώντας εκατομμύρια δολάρια, μέχρι που ξεσκεπάστηκε. Ο λόγος για την Άννα Σορόκιν, η οποία με το ψευδώνυμο «Άννα Ντέλβι» απασχόλησε όλο τον κόσμο - ακόμα και το Netflix - με το θράσος της, ώστε να μπει στο πάνθεον των εκατοομυριούχων των ΗΠΑ. Συνελήφθη στις 3 Οκτωβρίου 2017 κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης. Εκείνη την εποχή, έμενε στο Passages Malibu, μια μονάδα θεραπείας εθισμού στην Καλιφόρνια.

Διαβάστε ακόμη: Μπάιντεν: Χάρη σε καταδικασθέντες για κατοχή κάνναβης

Πλέον, η Σορόκιν βγαίνει από την ομοσπονδιακή φυλακή στις ΗΠΑ με εγγύηση 10.000 δολαρίων, θα βρίσκεται  σε κατ΄ οίκον περιορισμό και δεν θα της επιτρέπεται να δημιουργήσει κανέναν λογαριασμό στα social media, σύμφωνα με απόφαση του δικαστή μετανάστευσης των ΗΠΑ Τσαρλς Κόνροι, την Τετάρτη. Η Σορόκιν είχε εξαπατήσει τράπεζες και μεγάλα ονόματα του Μανχάταν αποσπώντας τους περίπου 67 εκατομμύρια δολάρια.

Αφού απέτυχε να βρει επενδυτές για το ίδρυμά της, η Σορόκιν άρχισε να δημιουργεί πλαστά τραπεζικά αντίγραφα που υποτίθεται ότι έδειχναν ότι είχε πρόσβαση σε περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ήταν αποθηκευμένα σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.  Καταδικάστηκε σε φυλάκιση από 4 έως 12 χρόνια στο νησί Ρίκερς, της επιβλήθηκε πρόστιμο 24.000 δολαρίων και με την υποχρέωση να πληρώσει αποζημίωση περίπου 199.000 δολαρίων. Απελευθερώθηκε από τη φυλακή στις 11 Φεβρουαρίου 2021, αλλά συνελήφθη και πάλι ένα μήνα αργότερα επειδή παρέμεινε μετά τη λήξη της βίζας της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA