Μενού
  • Α-
  • Α+

Καταφύγια. Πυρηνικός όλεθρος. Νερό και τροφή για πέντε χρόνια. Ειδικά φάρμακα. Πόλεμος. Καταστροφή. Λέξεις που ο πλανήτης είχε «κρύψει» μέσα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, έγιναν ξανά «μόδα» και οι «σκελετοί» του παρελθόντος, βγήκαν από τις «ντουλάπες» που ήταν κλεισμένοι. Ολόκληρος ο πλανήτης τις τελευταίες ημέρες βιώνει έναν ξεχασμένο εφιάλτη και υπάρχει διάχυτος, πλέον, ο φόβος πως βρισκόμαστε κοντά στο σημείο «μηδέν». Στο σημείο, δηλαδή, που οι ζωές μας, θα αλλάξουν για πάντα. Τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο, δεν είναι μόνο τα σενάρια. Δεν είναι μόνο ο φόβος. Είναι και οι κινήσεις που γίνονται και οι δηλώσεις που ακούγονται και έχουν τρομάξει τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Διαβάστε ακόμη: Φωτεινές στήλες στον ρωσικό ουρανό παραπέμπουν σε όπλο του Πούτιν, εξωγήινους ή απλά σε... φυσικό φαινόμενο

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε καταφύγιο, από όπου λαμβάνει στρατηγικές αποφάσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο φόβος για τη χρήση πυρηνικών ολοένα και μεγαλώνει. Το Belgorod, το θηριώδες πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας, βρίσκεται στην Αρκτική και ο φόβος πλέον είναι πως πιθανότητα ετοιμάζει δοκιμή του πυρηνικού υπερόπλου «Poseidon». Την ίδια ώρα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι λέει πως οι Ρώσοι πολίτες προετοιμάζονται για πυρηνικό πόλεμο, ενώ και ο ίδιος κάνει κάτι ανάλογο για τους δικούς του. Ταυτόχρονα ο Τζο Μπάιντεν τόνισε πως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ενός «πυρηνικού Αρμαγεδδώνα». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, προειδοποίησε πως ο Πούτιν «δεν αστειεύεται» όταν απειλεί.

Επιπλέον, η Bild, αποκάλυψε πως το ΝΑΤΟ έχει θορυβηθεί και έχει εκπονήσει ένα σχέδιο τριών μετώπων σε περίπτωση που ο πυρηνικός εφιάλτης γίνει πραγματικότητα. Το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει: Α) Ολοκληρωτική απομόνωση της Ρωσίας. Β) Παράλυση της Ρωσίας μέσω hacking. Γ) Στρατιωτικό χτύπημα από το ΝΑΤΟ, χωρίς τη χρήση πυρηνικών.

«Στροφή» στα πυρηνικά καταφύγια

Όλα αυτά δεν αφορούν μόνο τα κράτη και τους αρχηγούς τους, οι άνθρωποι, πλέον, έχουν αρχίσει να εξετάζουν όλες τις πιθανότητες και όλα τα σενάρια προκειμένου να επιβιώσουν ενός πυρηνικού «Αρμαγεδδώνα». Έτσι, μετά τις λίστες με τα τρόφιμα και το νερό που θα είναι απαραίτητα για τα πρώτα πέντε χρόνια μετά το τέλος μια πυρηνικής σύγκρουσης και τα χάπια ιωδίου που ξεπουλάνε παντού, έρχονται και τα καταφύγια. Μάλιστα, ορισμένα είναι αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που διαθέτουν από πισίνες, υπνοδωμάτια με ενυδρεία, ευρύχωρα δωμάτια με χώρους για αναψυχή και άθληση, μέχρι υπόγειους κήπους με προσομοιωτές ηλιακού φωτός!

Οι αναλύσεις έχουν βάλει μπροστά το τελευταίο διάστημα μια σειρά από έργα στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, για την κατασκευή πυρηνικών καταφυγίων, με μια ιαπωνική εταιρεία να διαφημίζει μεταλλική κατασκευή που μπαίνει σε σπίτι πάντα έτοιμη να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ανάγκης. Η εταιρία κατασκευάζει αυτά τα συμπαγή καταφύγια που έχουν σχεδιαστεί για να αντιστέκονται και να προστατεύουν όσους μπαίνουν, από σεισμούς και πλημμύρες, μέχρι χτυπήματα πυραύλων και ραδιενέργεια. Έρχονται με το δικό τους σύστημα φιλτραρίσματος αέρα και διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, για να φιλοξενήσουν από ένα έως επτά άτομα. Με τις παραγγελίες τον τελευταίο μήνα να αυξάνονται. Όπως υποστηρίζει η ιαπωνική εταιρεία τα μεταλλικά καταφύγια που μπαίνουν στο σπίτι είναι ανθεκτικά σε κραδασμούς και μπορούν να παρέχουν τέλεια μόνωση από την ακτινοβολία, καθώς και από βιολογικά όπλα.

Βloomberg: Κάποτε το ΝΑΤΟ φοβόταν νίκη του Πούτιν. Τώρα τρέμει για την ήττα του

Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, ολόκληρη η Δύση επιδιώκει την ήττα της Ρωσίας. Όμως τα πράγματα, τώρα, άλλαξαν δραματικά. Πλέον ανησυχεί για την αντίδραση του Βλαντίμιρ Πούτιν σε αυτό το ενδεχόμενο. Αυτό για το οποίο δεν είναι τόσο σίγουροι είναι αν θέλουν να χάσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστηρίζει το πρακτορείο Bloomberg. Ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος παρομοίασε την κατάσταση του Πούτιν με ένα ανήσυχο ζώο που βρίσκεται στη γωνία και γίνεται πιο επικίνδυνο καθώς οδηγεί τον εαυτό του πιο βαθιά μέσα στην παγίδα. Μερικές εβδομάδες πριν το κρύο του χειμώνα αρχίσει να δυσκολεύει τις μάχες, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι ο πόλεμος μπορεί να κρατήσει ακόμη περισσότερο, με τους Ρώσους να μην μπορούν να ανακτήσουν την πρωτοβουλία, αλλά να εμφανίζονται πρόθυμοι να δαπανήσουν τεράστιο αριθμό στρατευμάτων και εξοπλισμού για να επιβραδύνουν την προέλαση της Ουκρανίας. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το Κίεβο μπορεί να είναι σε θέση να απωθήσει τις δυνάμεις της Μόσχας μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Πούτιν μπορεί να γίνει «αρκετά επικίνδυνος και απερίσκεπτος» όταν «νιώσει ότι τον έχουν κολλήσει στον τοίχο», είπε ο Γουίλιαμ Μπερνς, διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στο CBS αυτή την εβδομάδα. Ο Ρώσος ηγέτης εργάζεται με βάση «λανθασμένες υποθέσεις, πιστεύει δηλαδή ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα ​​με τους Ουκρανούς, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση».

Φάρμακο κατά της ακτινοβολίας αγόρασαν οι ΗΠΑ

Τελευταίος κρίκος σε αυτή την αλυσίδα του τρόμου, η άκρως ανησυχητική είδηση πως την περασμένη Τρίτη οι Ηνωμένες Πολιτείες, προχώρησαν στην αγορά ενός φαρμάκου που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που μπορεί να έχει στην υγεία μια πυρηνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, η αμερικανική κυβέρνηση αγόρασε προμήθειες - αξίας 290 εκατ. δολαρίων - ενός φαρμάκου που έχει σχεδιαστεί για τη θεραπεία των αιμοσφαιρίων μετά από ραδιενεργές και πυρηνικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) των ΗΠΑ, αγοράστηκε το φάρμακο Nplate από την εταιρεία Amgen Inc! Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, όταν ρωτήθηκε εάν η αγορά συνδέεται με τις απειλές της Ρωσία, δήλωσε ότι το όλο εγχείρημα αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της κυβέρνησης να προετοιμαστεί απέναντι σε ένα ευρύ φάσμα απειλών, συμπεριλαμβανομένων των χημικών, βιολογικών, ραδιενεργών, πυρηνικών και νεοεμφανιζόμενων μολυσματικών ασθενειών. Ουσιαστικά έδωσε μια απάντηση που μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους, χωρίς να επιβεβαιώνει αλλά ούτε και να διαψεύδει κάτι. Και ίσως αυτό να είναι ενδεικτικό του κλίματος.

Χρησιμοποιώντας πόρους από το Project Bioshield Act, έναν νόμο που ψηφίστηκε το 2004, το αμερικανικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει την ανάπτυξη διαγνωστικών ελέγχων, εμβολίων και θεραπειών για την αντιμετώπιση πιθανών επιπτώσεων από τέτοιου είδους απειλές για την υγεία. Όταν η ανάπτυξη είναι επιτυχής, το HHS αγοράζει τα προϊόντα για εθνική ετοιμότητα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA