Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ και λογαριασμούς στα social media, ο άνδρας που οδηγούσε το φορτηγό με τα εκρηκτικά που ανατινάχθηκε στη γέφυρα της Κριμαίας είναι ο Μαχίρ Γιουσούμποφ, 51 ετών. Σύμφωνα με το Tpyxa, ο Γιουσούμποφ δούλευε στις μεταφορές, ενώ ταξίδευε συνεχώς γύρω από το Κρασνοντάρ. Πριν από δύο ημέρες, ήρθε σε επαφή με την οικογένειά του για τελευταία φορά. Η διαδρομή μέχρι τη ρωσική γέφυρα θα μπορούσε να καλυφθεί σε μισή ώρα, αλλά για κάποιο λόγο ο Γιουσούμποφ χρειάστηκε 6 ώρες.

Διαβάστε ακόμη: Γέφυρα του Κερτς: Το πλήγμα στον Πούτιν και εισηγήσεις αντίποινας

Αυτή είναι η πληροφορία που σχετίζεται με τη διάρκεια του ταξιδιού είναι ίσως και η πιο σημαντική μέχρι στιγμής, αφού το ταξίδι για τη γέφυρα για άγνωστους λόγους κράτησε τόσο πολύ. Από την επίθεση σκοτώθηκε ο οδηγός και ένα ζευγάρι που επέβαινε σε αυτοκίνητο που κινούνταν δίπλα στο φορτηγό. Μέχρι και τώρα, πάντως, συγκεχυμένες είναι οι αναφορές για τον οδηγό και τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το ρωσικό μέσο Baza δημοσίευσε βίντεο στο οποίο ένας άνδρας που λέει ότι είναι ο ιδιοκτήτης του φορτηγού. Ονομάζεται Σαμίρ Γιουσούμποφ και υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση. Προσθέτει ότι ο θείος του εργάζεται σε φορτηγό που ανήκει στο όνομά του ίδιος (δηλαδή του Σαμίρ). Οι ρωσικές Αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι ο οδηγός καταγόταν από το Κρασνόνταρ, ενώ στο σπίτι του διεξάγονται έρευνες, ωστόσο, δεν έχουν αναφέρει επισήμως το όνομά του. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA