Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, στο Αββαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, θα βρίσκεται δίπλα στον Κάρολο και θα στεφθεί επίσης στην ιστορική τελετή. Ο βασιλιάς Κάρολος ανέβηκε στο θρόνο και έλαβε τον τίτλο του βασιλιά τον περασμένο μήνα, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ωστόσο η στέψη του θα σηματοδοτήσει έναν συμβολικό εορτασμό για την έναρξη της βασιλείας του. Η επίσημη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου θα είναι η πρώτη από τον Ιούνιο του 1953, όταν είχε στεφθεί βασίλισσα η μητέρα του, Ελισάβετ. Πρόκειται επίσης για την πρώτη τελετή που θα πραγματοποιηθεί ημέρα Σάββατο από το 1902.

Διαβάστε ακόμη: Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Αυτόν τον χειμώνα θα παγώσουν πολλοί; Ας βάλουν τότε ένα πουλόβερ»

Μειωμένη διάρκεια, λίστα καλεσμένων και dress code

Στο μεταξύ, η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου θα γίνει με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, ωστόσο -όπως είχε αποκαλύψει η Daily Mail θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές.

Η «Operation Golden Orb» (Επιχείρηση Χρυσή Σφαίρα) προβλέπει ότι η τελετή στέψης του νέου βασιλιά της Βρετανίας θα μειωθεί δραματικά σε διάρκεια. Η τελετή για τη βασίλισσα Ελισάβετ διήρκεσε πάνω από 3 ώρες και η τωρινή πρόκειται να διαρκέσει λίγο παραπάνω από 1 ώρα.

Μάλιστα, δραματική θα είναι και η μείωση της λίστας των καλεσμένων, αφού η αρχική προέβλεπε 8.000 προσκλήσεις και η DailyMail αναφέρει ότι η τωρινή δεν θα ξεπερνάει τους 2.000, με εκατοντάδες ευγενείς και ηγέτες άλλων κρατών να μην δίνουν το παρών. Επιπλέον, το dress code θα είναι τόσο αυστηρό, με τους περισσότερους να αναμένεται να φορέσουν απλά κοστούμια και όχι επίσημες στολές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA