Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να σώθηκε από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και στο σταθμό Μάαλμπεκ το 2016 στις Βρυξέλλες, αλλά τα ψυχικά της τραύματα δεν επουλώθηκαν ποτέ. Ο λόγος για την 23χρονη Σάντι ντε Κορτ που στις 22 Μαρτίου εκείνου του έτους είδε φίλους, γνωστούς και αγνώστους να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια της. Μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες αυτοκτονίας το 2018 και το 2020, έβαλε τον Μάιο του 2022 τέλος στη ζωή της με ευθανασία, σύμφωνα με τη New York Post. 

Ο απολογισμός των τρομοκρατικών επιθέσεων - την ευθύνη των οποίων ανέλαβε ο ISIS - ήταν 32 νεκροί και περισσότεροι από 340 τραυματίες. Η Σάντι ντε Κορτ επτά χρόνια πάλεψε με την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού χωρίς να καταφέρει να νικήσει. «Με όλα τα φάρμακα που παίρνω, νιώθω σαν ένα φάντασμα που δεν μπορεί να νιώσει τίποτα πια. Ίσως υπήρχαν άλλες λύσεις εκτός από τα φάρμακα» έγραφε σε μια ανάρτησή της. 

Σε ηλικία 23 ετών επέλεξε να υποβληθεί σε ευθανασία - είναι νόμιμη στο Βέλγιο - με τον θάνατό της να σημειώνεται στις 7 Μαΐου. Δύο ψυχίατροι είχαν υπογράψει το αίτημά της. Από την πλευρά τους οι εισαγγελείς της Αμβέρσας ξεκίνησαν έρευνα για την υπόθεση ωστόσο αφού ο Paul Deltenre, νευρολόγος στο ακαδημαϊκό νοσοκομείο CHU Brugmann στις Βρυξέλλες, κατήγγειλε ότι η απόφαση της νεαρής γυναίκας να βάλει τέλος στη ζωή της «ελήφθη πρόωρα». Υπενθυμίζεται ότι η δίκη των φερόμενων δραστών για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, θα συνεχιστεί στις 14 Νοεμβρίου. Περίπου 370 άτομα θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA