Μενού
  • Α-
  • Α+

Στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα Δευτέρα (17/10) σε πολυόροφο κτίριο στη ρωσική πόλη Γεΐσκ, στη θάλασσα του Αζόφ, σε ρωσικό έδαφος βόρεια της Κριμαίας, κοντά στην Ουκρανία. Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε ότι το αεροσκάφος ήταν ένα μαχητικό Su-34, από τα πιο προηγμένα της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, και ότι ο πιλότος έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος. Παράλληλα, το υπουργείο προσθέτει ότι το αεροσκάφος μόλις είχε απογειωθεί για εκπαιδευτική πτήση. Η πτώση οφείλεται σε ανάφλεξη ενός από τους κινητήρες κατά τη φάση της ανόδου.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Αεροπλάνο συνετρίβη στην πόλη μας, το Γέισκ. Ασθενοφόρα και πυροσβέστες έρχονται από όλη την πόλη, ελικόπτερα βρίσκονται στον αέρα», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Tass.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ πετούν και ελικόπτερα γύρω από το κτίριο. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για κτίριο εννέα ορόφων, το οποίο φλέγεται, πιθανόν από τα καύσιμα του αεροσκάφους. Οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι φλέγονται τέσσερις όροφοι. Η φωτιά που προκλήθηκε από τη συντριβή του αεροσκάφους εξαπλώθηκε σε μια ζώνη περίπου 2.000 τ.μ., σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Δεν υπάρχουν για την ώρα πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA