Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυξάνονται οι φόβοι για την τύχη της Ιρανής αναρριχήτριας, Elnaz Rekabi, που αψήφησε το καθεστώς του Ιράν παίρνοντας μέρος σε ένα διεθνές τουρνουά στη Σεούλ χωρίς χιτζάμπ. Σύμφωνα με το οικογενειακό της περιβάλλουν αγνοείται και δεν έχει έρθει κανένας σε επαφή μαζί της από την Κυριακή. Πρόκειται για μια αθλήτρια που χει βραβευτεί τρεις φορές, με ένα αργυρό και δύο χάλκινα μετάλλια, στο Ασιατικό Πρωτάθλημα, που φέτος πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ.

Η πρεσβεία του Ιράν στη Σεούλ αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και είπε ότι η Rekabi «αποχώρησε από τη Σεούλ για το Ιράν, νωρίς το πρωί της Τρίτης 18 Οκτωβρίου, μαζί με τα μέλη της υπόλοιπης ομάδας. Η πρεσβεία της ισλαμικής δημοκρατίας του Ιράν στην Νότια Κορέα αρνείται όλα τα fake news και την παραπληροφόρηση σχετικά με την Elnaz Rekabi». Ωστόσο, αντί να χρησιμοποιήσουν φωτογραφία από την τελευταία συμμετοχή της στη Σεούλ, επέλεξαν μία εικόνα από παλαιότερη συμμετοχή της σε αγώνα στη Μόσχα, όπου φορούσε χιτζάμπ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Τη Δευτέρα, όταν η ομάδα θα έφευγε από το ξενοδοχείο, για να γυρίσει στην Τεχεράνη, η Ρεκάμπι φέρεται να απουσίαζε. Το BBC Persian ανέφερε ακόμη ότι κατασχέθηκε το διαβατήριο και το κινητό της Ρεκάμπι. Είχε κερδίσει πέρυσι το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση ενώ έχει πάνω από 80 στην καριέρα της. Η απόφαση της Rekabi να μην φορέσει χιτζάμπ όσο αγωνιζόταν στην Νότια Κορέα, ήρθε εν μέσω συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στη χώρα της για τη δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί, ο οποίος προκάλεσε την οργή των Ιρανών πολιτών, με εκατοντάδες να έχουν συλληφθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA