Μενού
  • Α-
  • Α+

Αεροσκάφος συνετρίβη στη λίμνη Βικτόρια της Τανζανίας καθώς επιχειρούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Μπουκόμπα. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Τανζανίας (TBC), 26 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, ωστόσο είναι άγνωστο πόσοι επέβαιναν στο αεροπλάνο της Precision Air ή αν υπήρξαν θύματα. Πληροφορίες πάντως θέλουν τον αριθμό των επιβαινόντων να ανέρχεται σε 49. «Έγινε ατύχημα σε αεροπλάνο της (αεροπορικής εταιρείας) Precision Air που (…) συνετρίβη στο νερό σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το αεροδρόμιο», δήλωσε ο διοικητής της περιφερειακής αστυνομίας, Ουίλιαμ Μουαμπαγάλε, σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Μπουκόμπα στην Τανζανία.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Από τη μεριά του, ο περιφερειακός επίτροπος, Άλμπερτ Σαλαμίλα, διευκρίνισε πως 43 άνθρωποι, από τους οποίους 39 επιβάτες, οι δύο πιλότοι και δύο μέλη πληρώματος, επέβαιναν στην πτήση που είχε αναχωρήσει από το Νταρ ελ Σαλάμ, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, με προορισμό την Μπουκόμπα, μια πόλη στην όχθη της λίμνης, η οποία είναι η μεγαλύτερη της Αφρικής και από την οποία πηγάζει ο Νείλος.

Ήδη κυκλοφόρησαν βίντεο στα social media από τις προσπάθειες διάσωσης ενώ το αεροπλάνο βρίσκεται σχεδόν ολόκληρο μέσα στο νερό και φαίνεται μόνο η ουρά του. Οι διασώστες προσπαθούν να ανασύρουν επιζώντες και συνεργεία επιχειρούν να βγάλουν το αεροπλάνο από το νερό με τη βοήθεια καλωδίων και γερανών. Η πρόεδρος της Τανζανίας, Σαμία Σουλούχου Χάσαν, απηύθυνε έκκληση για ηρεμία καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η Precision Air είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Τανζανίας και ο στόλος της αποτελείται από εννέα αεροπλάνα, από τα οποία 3 ATR 42-500, 1 ATR 42-600 και 5 ATR 72-500. Δεν έχει γίνει γνωστό ποιο από τα ATR 42 έχει συντριβεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA