Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που το όνομα του Ελον Μασκ κυριαρχεί στην παγκόσμια ειδησεογραφία, καθώς φέρνει τα πάνω κάτω στο Twitter - απολύοντας εργαζόμενους, αυξάνοντας τις συνδρομές και διαγράφοντας λογαριασμούς - ένας μέτοχος της Tesla σκοπεύει να δώσει τη «χαριστική βολή» στον πλουσιότερο άνθρωπο του Κόσμου. Ο «αντίπαλός» του Ρίτσαρντ Τορνέτα τον στέλνει σε δίκη με την κατηγορία ότι πλουτίζει άσκοπα και άδικα, χωρίς καν να δουλεύει πολύ. Σημειώνεται, ότι το 2018 πήρε μπόνους αποδοχών που άγγιξε τα... 56 δισ. δολάρια! 

Ο Τορνέτα επιδιώκει με το δικαστήριο να ακυρώσει τη συμφωνία αμοιβής του Μασκ για το έτος 2018, ισχυριζόμενος ότι το διοικητικό συμβούλιο έθεσε εύκολους στόχους απόδοσης και ότι ο Μασκ δημιούργησε το πακέτο αυτό για να χρηματοδοτήσει το όνειρό του να αποικίσει τον Άρη. Πάντως, η Tesla είχε αναφέρει τότε πως το πακέτο του Μασκ δεκαπλασίασε τα κέρδη και των μετόχων.

Η δίκη ξεκινά στις 14 Νοεμβρίου με πρόεδρο του δικαστηρίου την Καταλίν Μακόρμικ στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ. Είναι η ίδια που εκδίκασε την αγωγή του Twitter κατά του Μασκ τον περασμένο μήνα, όταν συμφώνησε να εγκρίνει τελικά την εξαγορά του Twitter, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μια εξαγορά την οποία χρηματοδότησε σε μεγάλο βαθμό με τις μετοχές του στην Tesla.

«Εάν ο Μασκ χάσει αυτό το πακέτο αμοιβών με κάποιο τρόπο, νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε να δούμε πολλά πράγματα που θα είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθούν, όπως τι θα συμβεί στο μέλλον όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της Tesla και τον τρόπο πληρωμής της αγοράς του Twitter», είπε η Αν Λίμτον, καθηγήτρια στη Νομική Σχολή Τιούλαν. Ωστόσο, η Λίπτον και άλλοι νομικοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι η αγωγή του μετόχου της Tesla, Ρίτσαρντ Τορνέτα, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να κερδηθεί, σε σύγκριση με την υπόθεση του Twitter εναντίον του Musk.

Γυρνά πίσω τους απολυμένους στο Twitter

Την ίδια ώρα, ρεπορτάζ του Bloοmberg θέλει την διοίκηση του μέσου να παρακαλά τους εργαζόμενους που απέλυσε να γυρίζουν πίσω. Το Bloomberg επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν όσα γίνονται στο εσωτερικό του μέσου, αναφέρει ότι απολύθηκαν πριν η διοίκηση συνειδητοποιήσει ότι η δουλειά και η εμπειρία τους μπορεί να είναι απαραίτητες για τη δημιουργία των νέων χαρακτηριστικών που οραματίζεται ο Έλον Μασκ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA