Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μπελάδες μπαίνει με το «καλημέρα» ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, αφού παραιτήθηκε υπουργός της κυβέρνησής του. Ο Γκάβιν Γουίλιαμσον δήλωσε την Τρίτη ότι υπέβαλε την παραίτησή του από την κυβέρνηση για να μπορέσει να «συμμορφωθεί πλήρως» με την έρευνα για τη συμπεριφορά του. Στην επιστολή παραίτησής του που κοινοποίησε στο Twitter, ο Γουίλιαμσον είπε ότι "διαψεύδει τον χαρακτηρισμό αυτών των ισχυρισμών", αλλά ότι "έγιναν αντιπερισπασμός για το καλό έργο που κάνει αυτή η κυβέρνηση για τον βρετανικό λαό".

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε νωρίτερα ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εξεταστούν οι κατηγορίες εναντίον του υπουργού του, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για συμπεριφορά εκφοβισμού προς συναδέλφους, όταν βρισκόταν σε άλλες θέσεις. Συγκεκριμένα την Κυριακή, δημοσιεύτηκε μια σειρά από υβριστικά μηνύματα που έστειλε στη συνάδελφό του στους Τόρις, Γουέντι Μόρτον. Ο Σούνακ δήλωσε ότι αποδέχθηκε την παραίτηση του υπουργού Γκάβιν Γουίλιαμσον "με μεγάλη θλίψη" και ότι ήταν ευγνώμων για την προσωπική του υποστήριξη και πίστη. «Υποστηρίζω την απόφασή σας να υποχωρήσετε και καταλαβαίνω γιατί το κάνατε... Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την προσωπική σας υποστήριξη και πίστη» ανέφερε ο Σούνακ σε επιστολή προς τον Ουίλιαμσον, η οποία δημοσιεύτηκε από την κυβέρνηση.

Ο Σούνακ δέχεται πιέσεις για την επιλογή ορισμένων υπουργών του μετά την εκλογή του ως τρίτος πρωθυπουργός της Βρετανίας μέσα σε δύο μήνες. Διόρισε τον Γουίλιαμσον, ο οποίος είχε απολυθεί στο παρελθόν από υπουργός Άμυνας και Παιδείας από τους προκατόχους του Σουνάκ, σε υπουργικό ρόλο στο γραφείο του υπουργικού συμβουλίου πριν από δύο εβδομάδες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA