Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην κατάσχεση εμπορικού πλοίου που μετέφερε στρατιωτικά τεθωρακισμένα οχήματα, παραβιάζοντας το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ στην εμπόλεμη χώρα, προχώρησαν οι Αρχές, στο πλαίσιο της «επιχείρησης IRINI». Συγκεκριμένα η δράση κατάσχεσε φορτίο σε εφαρμογή της απόφασης 2292 (2016) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το φορτίο με τα μετασκευασμένα οχήματα προοριζόταν για στρατιωτική χρήση στη Λιβύη ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «...αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες που κατάσχεται φορτίο σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας». 

Διαβάστε ακόμη: Powerball: Πάμπλουτος με ένα απλό δελτίο - Ένας ο νικητής των 40 τζάκποτ και κέρδισε 2,03 δισ. δολάρια

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Τα στρατιωτικά οχήματα εντοπίστηκαν στο φορτηγό πλοίο MV MEERDIJK ενώ αυτό έπλεε ανοιχτά της Λιβύης από στρατιωτικό πλοίο που μετέχει στην επιχείρηση «Ειρήνη». «Μετά από αίτημα της Επιχείρησης Irini και βάσει της σχετικής απόφασης του ΟΗΕ η Ολλανδία υπό τη σημαία της οποίας ταξίδευε το πλοίο έδωσε τη συναίνεσή της, χωρίς καθυστέρηση, για τον έλεγχο και στις 11 Οκτωβρίου μια ομάδα επιβιβάστηκε στο πλοίο για να διακριβώσει τη φύση αυτών των οχημάτων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα μέλη της Επιχείρησης «Ειρήνη» ανακάλυψαν δεκάδες στρατιωτικά οχήματα που πιθανότατα παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και προχώρησαν στην κατάσχεσή τους. Παράλληλα δόθηκε εντολή το πλοίο να αλλάξει πορεία και να μεταφερθεί σε ευρωπαϊκό λιμάνι όπου ξεφορτώθηκαν τα οχήματα για περαιτέρω έλεγχο και ενώ αρχικά το σχέδιο προέβλεπε το πλοίο να οδηγηθεί σε λιμάνι της Γαλλίας, η ιστοσελίδα Marinetraffic.com δείχνει ότι το εν λόγω πλοίο βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Αλμυρό Βόλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA