Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα για τον Ντόναλντ Τραμπ! Όχι μόνο δεν επικράτησαν οι υποψήφιοι που στήριξε ανοιχτά αλλά είδε, στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, τον βασικό αντίπαλο του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές του 2024 να θριαμβεύει. Και εκεί που τα είχε... χύμα, ο πρώην πρόεδρος, του ήρθαν και τσουβαλάτα! Η New York Post του Ρούπερτ Μέρντοχ μια από τις εφημερίδες που στήριξαν όσο λίγοι τον Τραμπ με το πρωτοσέλιδο της τον χλευάζει.  «Trumpty Dumpty» γράφει η εφημερίδα που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «χαζούλης Τραμπ».

Αλλά η εφημερίδα δεν έμεινε εκεί. Συνεχίζοντας τη σκληρή κριτική και την απόδοση ευθυνών στον Τραμπ, για την ήττα των Ρεπουμπλικανών, σε άρθρο του ο John Podhoretz τον χαρακτηρίζει «τοξικό» και εξηγεί πώς ο Τραμπ σαμπόταρε τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών! Τα «πυρά» από πρώην υποστηρικτές του συνεχίζοντας, με χαρακτηριστική την ατάκα του παρουσιαστή Στίβεν Κόλμπερτ που αστειευόμενος σε εκπομπή είπε πως «το κόκκινο κύμα έμοιαζε περισσότερο με ροζ ψιχάλα».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο ίδιος ο Τραμπ είχε προβλέψει ένα «κόκκινο κύμα» στο χρώμα των Ρεπουμπλικανών να σαρώνει τις αμερικανικές πολιτείες, στην κάλπη όμως αυτό το κύμα δεν ήρθε. Η ανταποκρίτρια του Fox News στον Λευκό Οίκο, Τζάκι Χάινριχ, έγραψε στο Twitter: «Πηγή των Ρεπουμπλικανών μου λέει "αν δεν ήταν ξεκάθαρο πριν θα έπρεπε να είναι τώρα. Έχουμε πρόβλημα Τραμπ"». Αρκετοί υπεύθυνοι στρατηγικής των Ρεπουμπλικανών δήλωσαν ότι το κόμμα πρέπει να «ξεφύγει από την ανοησία του Τραμπ», χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν «εγωκεντρικό τύπο», που υποστήριξε σκληροπυρηνικούς υποψηφίους, μόνο και μόνο επειδή συμφώνησαν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020 ήταν προϊόν κλοπής.

Η New York Post δεν έμεινε μόνο στον Τραμπ. Περνά... γενεές δεκατέσσερις τους υποψηφίους για τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που στήριξε - και οικονομικά - ο Τραμπ, μην αφήνοντας εκτός νυμφώνος και τον Μεχμέτ Οζ -γνωστό ως «Dr. Oz»-, ο οποίος επελέγη ως υποψήφιος για την Πενσυλβάνια, με μοναδικό κριτήριο ότι... άρεσε στη Μελάνια Τραμπ, που τον παρακολουθούσε στην τηλεόραση! Ο Τραμπ φέρεται μάλιστα να κατηγόρησε εκ των υστέρων τη Μελάνια για την επιλογή του Τούρκου τηλεγιατρού, ο οποίος... απέτυχε παταγωδώς στην εκλογική μάχη -ο ίδιος πάντως ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου το διαψεύδει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA