Μενού
  • Α-
  • Α+

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ με ένα νέο παιχνίδι που μπορεί να καταλήξει σε... θανατηφόρο για τους συμμετέχοντες! Και αυτό γιατί όποιος χάνει στο παιχνίδι... πεθαίνει στην πραγματική ζωή! «Το όνομά μου είναι Πάλμερ Λακεϊ, ξεκίνησα την καριέρα μου όταν δημιούργησα μια εταιρεία εικονικής πραγματικότητας με το όνομα oculus vr. Την πούλησα στο facebook για μερικά δισεκατομμύρια δολάρια και όταν απολύθηκα δημιούργησα την Anduril έτσι ώστε να ασχοληθώ με αυτόνομα συστήματα εθνικής ασφάλειας». Ο Πάλμερ Λάκεϊ είναι στην ουσία ο άνθρωπος που άνοιξε το 2015 τον δρόμο για να στραφεί η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στην τεχνολογία και να μετονομαστεί σε Meta.

Διαβάστε ακόμη: Twitter: Χάος άνευ προηγουμένου με τις πιστοποιήσεις λογαριασμών

Και μπορεί να αποφάσισε να ασχοληθεί με την τεχνολογία αμυντικών συστημάτων. «Είμαστε στην κομητεία Οραντζ, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσει κανείς μια εταιρεία τεχνολογίας αμυντικών συστημάτων. Εστιάζουμε σε αυτόνομα συστήματα για το στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών» δήλωσε ο Πάλμερ Λάκεϊ, ιδρυτής Oculus. Παρόλα αυτά δεν σταμάτησε να ασχολείται με τη δημιουργία διαδικτυακών παιχνιδιών και δημιούργησε ένα παιχνίδι που σκοτώνει... κυριολεκτικά!

Game over... του εγκεφάλου

Το παιχνίδι στην ουσία είναι ένα σετ γυαλιών εικονικής πραγματικότητας, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τρεις εκρηκτικές μονάδες φόρτισης, τοποθετημένες πάνω από το γείσο. Ανεβάζει αμέσως το ρίσκο στο μέγιστο επίπεδο και αναγκάζει τους ανθρώπους να ξανασκεφτούν ουσιαστικά, πώς αλληλεπιδρούν με τον εικονικό κόσμο και τους παίκτες μέσα σε αυτόν. Οι μονάδες αυτές είναι προγραμματισμένες να ενεργοποιούνται μετά τον θάνατο σε μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Όταν εμφανιστεί η γνωστή οθόνη game - over, τα φορτία πυροδοτούνται, καταστρέφοντας τον εγκέφαλο του χρήστη. Προς το παρόν το virtual headset δεν είναι διαθέσιμο για αγορά και όπως λέει ο δημιουργός του, αποτελεί απλώς ένα «έργο τέχνης» για το γραφείο και μια υπενθύμιση των ανεξερεύνητων δρόμων στον σχεδιασμό παιχνιδιών.

«Η ιδέα του να συνδέεις την πραγματική σου ζωή με εκείνη του εικονικού σου άβαταρ πάντα με ενθουσίαζε - αναγκάζει τους ανθρώπους να ξανασκεφτούν ουσιαστικά πώς αλληλεπιδρούν με τον εικονικό κόσμο και τους παίκτες μέσα σε αυτόν», λέει ο δημιουργός του παιχνιδιού, το οποίο μπορεί να είναι το πρώτο headset που μπορεί να σε σκοτώσει, αλλά όπως φαίνεται δεν θα είναι και το τελευταίο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA