Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ βγήκε από το νοσοκομείο και η υγεία του είναι καλή, δήλωσε ο κυβερνήτης του Μπαλί. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τσεκ απ και επέστρεψε αμέσως, διευκρίνισε ο κυβερνήτης Ι Ουαγιάν Κόστερ. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι ο Λαβρόφ βρίσκεται στο ξενοδοχείο του και ετοιμάζεται για τη σύνοδο κορυφής της G20.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε διαψεύσει ως fake news πληροφορία του Associated Press ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών διακομίσθηκε στο νοσοκομείο μετά την άφιξή του στο Μπαλί. Ο ίδιος ο Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε τις πληροφορίες του Associated Press, εμφανιζόμενος στη κάμερα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με σορτς και T-shirt διαβάζοντας έγγραφα, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Γράφουν για καμιά δεκαριά χρόνια ότι ο πρόεδρός μας είναι άρρωστος… αυτό το είδος του παιγνιδιού δεν είναι καινούργιο στην πολιτική», είπε.

O επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είναι έτοιμος να ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας στην πρώτη διάσκεψη της G20 από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, καθώς το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πολύ απασχολημένος για να παραστεί στις εργασίες της συνόδου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της Ένωσης Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στην Πνομ Πενχ, ο Λαβρόφ επέπληξε τις ΗΠΑ αναφορικά με τις ενέργειές τους στην περιοχή, την οποία η Ρωσία και η Δύση θεωρούν πιθανό στρατηγικό γεωπολιτικό πεδίο διαμάχης τις επόμενες δεκαετίες.

Ο ίδιος είπε ότι η στρατηγική του Τζο Μπάιντεν στην περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού είναι μια απόπειρα να παρακαμφθούν «δομές συμπερίληψης» για την περιφερειακή συνεργασία και ότι θα αφορά τη «στρατιωτικοποίηση της περιοχής με σαφή εστίαση στον περιορισμό της Κίνας και τον περιορισμό των ρωσικών συμφερόντων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA