Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού έριξε το φταίξιμο στο PKK για το αιματοκύλισμα της Ιστικλάλ, ωστόσο η ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων της Τουρκίας Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) διέψευσε, με δήλωσή της, πως είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες (13/11) στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, οι Τούρκοι, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, έχουν στα χέρια τους αδιάσειστα στοιχεία ότι το PKK βρίσκεται πίσω από την έκρηξη της βόμβας, και είπαν μάλιστα ότι η Σύρια τρομοκράτισσα που συνελήφθη, ομολόγησε ότι πήρε κατευθύνσεις από τους Κούρδους αντάρτες, οι οποίοι μάλιστα την έχουν εκπαιδεύσει.

«Δεν δεχόμαστε, απορρίπτουμε, τα συλλυπητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συμμαχία μας με ένα κράτος που συντηρεί το Κομπάνι και θύλακες τρομοκρατίας (...) πρέπει να συζητηθεί», δήλωσε ο Σοϊλού, ο οποίος κατηγορεί τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και μερικούς συμμάχους τους, που υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς, ότι διέπραξαν τη φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Βαρθολομαίος: Προσευχόμαστε για τα θύματα και συμπαριστάμεθα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για τα θύματα της τρομακτικής έκρηξης που συνέβη, χθες το απόγευμα, στη Μεγάλη Οδό του Πέραν (İstiklal Cad.), στην περιοχή του Ταξίμ, η οποία, σύμφωνα με ανακοινώσεις των Αρχών, αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια. Πρόκειται για πράξη αποτρόπαιη και απολύτως καταδικαστέα, που προκάλεσε πραγματική τραγωδία.

Ο Παναγιώτατος προσεύχεται ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των θυμάτων και να ενισχύει τους οικογενείς τους, στους οποίους, καθώς και σε όλους τους συμπολίτες μας, εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση του ιδίου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ προς τους τραυματίες εύχεται εγκαρδίως ταχεία αποκατάσταση της υγείας τους.

Συνελήφθη κι ομολόγησε η βομβίστρια

Η νεαρή γυναίκα που συνελήφθη και κατηγορείται ότι τοποθέτησε τη βόμβα που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους χθες, Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη, είναι συριακής εθνικότητας και ομολόγησε την πράξη της, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική αστυνομία, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η γυναίκα συνελήφθη μαζί με άλλους υπόπτους μέσα σε διαμέρισμα στο Κιουτσουκτσεκμετσέ, σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης. Ο Σοϊλού, ο οποίος μετέβη και πάλι σήμερα στον τόπο της έκρηξης, ανακοίνωσε ότι 46 πρόσωπα έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα, την επομένη αυτής της επίθεσης στην οδό Ιστικλάλ, μία από τις πιο πολυσύχναστες αρτηρίες της Κωνσταντινούπολης, χθες, Κυριακή, το απόγευμα. «Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται» για να συλληφθούν και άλλοι ύποπτοι, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός. «Θέλησαν να μας απευθύνουν ένα μήνυμα, το λάβαμε και θα απαντήσουμε με τον πιο αυστηρό τρόπο», τόνισε.

ΥΠΕΞ: Μια Ελληνίδα ελαφρά τραυματισμένη

«Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των τουρκικών Aρχών, μεταξύ των τραυματιών από την χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, είναι Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. «Οι προξενικές Αρχές παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή», προσθέτει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA