Μενού
  • Α-
  • Α+

Επείγον σήμα στην Interpol έστειλε η Τουρκία για συνεργό της γυναίκας που συνελήφθη για την φονική έκρηξη στην Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης, στην οποία τραυματίστηκε και μία Ελληνίδα. Η τραυματίας μίλησε μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται και είπε πως αισθάνεται τυχερή αφού βρισκόταν λίγα μέτρα από το σημείο όπου εξερράγη η βόμβα. 

Διαβάστε ακόμη: Το δεύτερο επεισόδιο του Tips by Markos είναι εδώ: Η εξόρμηση στην Αρκαδία συνεχίζεται

Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA ένας ύποπτος για την έκρηξη βρίσκεται στη Βουλγαρία και αυτό το γνωστοποίησε η Interpol σε όλες τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Ο λόγος είναι, προφανώς, για να συλληφθεί σε περίπτωση που επιχειρήσει να περάσει τα σύνορα.

Κωνσταντινούπολη: «Σταματάει η ζωή σου»

Η 39χρονη που τραυματίστηκε στην έκρηξη και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο είπε στον ΑΝΤ1: «Ημουν στην Ιστικλάλ και περπατούσα άνετα. Οπως ήμουν από τη δεξιά μεριά της Ιστικλάλ, τρία μαγαζιά πιο κάτω έγινε η έκρηξη. Εκείνη τη στιγμή... σοκ. Στον αέρα μία λευκή λάμψη. Σε τινάζει ο αέρας προς τα πίσω, δεν ξέρω πως να το πω. Σταματάει η ζωή σου». Η γυναίκα που βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για διακοπές λέει πως μετά την έκρηξη «ένιωσα σοκ, φόβο, τρόμο. Με βοήθησαν κάποια άτομα και με πήγαν σε ένα μαγαζί, έκλεισαν τα στόρια. Εκλαιγε ο κόσμος, πανικός, φωνές, μωράκια, γονείς. Μετά περιμέναμε τα ασθενοφόρα. Με πήγαν πιο πέρα και από το πόδι μου έτρεχε τόσο αίμα που φοβήθηκα μην είχε γίνει κάτι χειρότερο. Με βοήθησαν άνδρες, γυναίκες, αλλά ήμουν τρομοκρατημένη». 

«Μέχρι τώρα αυτά τα βλέπαμε στις τηλεοράσεις αλλά δόξα τω Θεό είμαι υγιής, αρτιμελής, δεν έχω τίποτα παρά μόνο στο πόδι μου, στο καλάμι, πρέπει να το κάνουν καλά οι γιατροί. Ελπίζω να ξεχάσω αυτό το θλιβερό γεγονός. Είδα κάποια πτώματα... Τώρα πτώματα, τραυματίες; Στα γρήγορα, φευγαλέα... Εκείνη τη στιγμή κοιτάς να συνειδητοποιήσεις ότι έγινε έκρηξη», ανέφερε η τραυματίας. «Μετά από το σοκ καταλαβαίνεις αυτομάτως ότι είναι έκρηξη, τρομοκράτες. Κοιτάς γύρω σου και βλέπεις ότι επικρατεί χάος, πόλεμος, πολύ άσχημη στιγμή. Ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος. Ημουν πεσμένη στο έδαφος. Ξαφνικά είδα να τρέχει πάρα πολύ αίμα από το πόδι μου. Φοβήθηκα. Αμα δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις το φόβο που αισθάνεσαι. Υπήρχαν άνθρωποι σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Απλά ευγνωμονώ το Θεό που ζω, είμαι πάρα πολύ τυχερή» είπε η γυναίκα. 

Πώς σώθηκε η Ελληνίδα τουρίστρια 

«Ηταν από τους πολύ τυχερούς γιατί διαμελίστηκαν πολλά άτομα.. Είναι σοκαρισμένη. Μου είπε "μαμά είδα άτομα και παιδάκια σκοτωμένα". Κοίταζε το κεφάλι να μην έχει χτυπήσει και είδε το πόδι της ανέβλυζε αίμα και πύον. Έχασε πάρα πολύ αίμα», είπε η μητέρα της 39χρονης στο MEGA. Ο πατέρας της κοπέλας συμπλήρωσε: «Κατορθώσαμε μέσω του Προξενείου να μιλήσουμε με το παιδί. Είναι σε σοκ. Είναι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης και το πόδι της είναι σε γύψο. Πρέπει να χειρουργηθεί για να βγει το θραύσμα. Παλεύουμε να έρθει η κόρη μου στην Ελλάδα και ευχαριστώ το Προξενείο για αυτό. Είμαστε τυχεροί! Μίλησα με μια οικογένεια που ήταν ένα βήμα μπροστά της και διαμελίστηκε. Εκεί που έπιναν αμέριμνα τον καφέ τους!».

Αρνείται το PKK ότι κρύβεται πίσω από την βομβιστική επίθεση

Οι Τούρκοι, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, έχουν στα χέρια τους αδιάσειστα στοιχεία ότι το PKK βρίσκεται πίσω από την έκρηξη της βόμβας, και είπαν μάλιστα ότι η Σύρια τρομοκράτισσα που συνελήφθη, ομολόγησε ότι πήρε κατευθύνσεις από τους Κούρδους αντάρτες, οι οποίοι μάλιστα την έχουν εκπαιδεύσει. «Δεν δεχόμαστε, απορρίπτουμε, τα συλλυπητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συμμαχία μας με ένα κράτος που συντηρεί το Κομπάνι και θύλακες τρομοκρατίας (...) πρέπει να συζητηθεί», δήλωσε ο Σοϊλού, ο οποίος κατηγορεί τους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και μερικούς συμμάχους τους, που υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς, ότι διέπραξαν τη φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA