Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο παγκόσμιος τρόμος που δημιουργήθηκε με τους δύο πυραύλους που έσκασαν στα εδάφη της Πολωνίας, όχι μόνο δεν κατευνάστηκε από τη στιγμή που αποδείχθηκε πως δεν έφυγαν από ρωσικά εδάφη, αλλά προκαλούν νέες ανησυχίες. Την ώρα που το ΝΑΤΟ συνεδριάζει εκτάκτως σε επίπεδο Μόνιμων Αντιπροσώπων με αποκλειστικό θέμα την Πολωνία, στην ίδια τη χώρα κάνουν λόγο για επέκταση του πολέμου και πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας, ενώ η Ρωσία περνά στην αντεπίθεση μιλώντας ανοικτά για παγκόσμιο πόλεμο.

Διαβάστε ακόμη: Θρίλερ στην Πολωνία: Ουκρανικός ο πύραυλος λένε οι Αμερικανοί - Ηθελαν να αναχαιτίσουν εισερχόμενο ρωσικό πύραυλο

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, συνεχίζοντας το αφήγημα κι άλλων αξιωματούχων της χώρας, εξαπέλυσε επίθεση στο ΝΑΤΟ λέγοντας ουσιαστικά πως θέλει και προκαλεί τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Το περιστατικό με το καταγγελλόμενο από την Ουκρανία 'πυραυλικό πλήγμα' σε πολωνικό αγρόκτημα αποδεικνύει μόνο ένα πράγμα: διεξάγοντας υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, η Δύση πλησιάζει εγγύτερα σε παγκόσμιο πόλεμο», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Κάτι ανάλογο άλλωστε είχε υποστηρίξει νωρίτερα και ο Ντμίτρι Πολιάνσκι που είχε μιλήσει για «προβοκάτσια» του ΝΑΤΟ για να μπει στον πόλεμο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Είμαστε εκτεθειμένοι» λένε στην Πολωνία

Την ίδια στιγμή το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ συνεδριάζει σήμερα, στις 11:00 ώρα Ελλάδας, σε επίπεδο Μονίμων Αντιπροσώπων, με αποκλειστικό θέμα τις εκρήξεις σε πολωνικό έδαφος. Η Πολωνία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν ζήτησε την ενεργοποίηση του Aρθρου 4 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ, που προβλέπει διαβουλεύσεις για ζήτημα ανησυχίας σχετικά με την ασφάλεια ενός κράτους-μέλους.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στο εσωτερικό της Πολωνίας, σήμερα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλεια, και υπάρχει πλέον η αγωνία και ο φόβος μήπως ο πόλεμος «περάσει τα σύνορα» της Ουκρανίας και εξαπλωθεί σε γειτονικές χώρες. «Η αντίδραση των συμμάχων μας, η απερίφραστη στήριξή τους και η προθυμία τους να σταθούν στο πλάι μας δείχνουν ότι είμαστε πολύ πιο ασφαλείς απ’ όσο αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ», επεσήμανε ο Γιαμπλόνσκι μιλώντας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM σήμερα το πρωί. «Ως χώρα γειτονική της Ουκρανίας ενδέχεται να είμαστε εκτεθειμένοι σε διάφορα περιστατικά, περιλαμβανομένων κάποιων που λαμβάνουν χώρα από λάθος», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή τόσο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο Καναδός ομόλογό του Τζάστιν Τριντό συνομίλησαν με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να υπογραμμίσουν την ανάγκη να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τον πύραυλο που κατέπεσε στην Πολωνία. «Ο πρωθυπουργός και ο πρωθυπουργός Τριντό υπογράμμισαν τη σημασία μιας ενδελεχούς έρευνας για τις συνθήκες υπό τις οποίες έπεσαν πύραυλοι στην Πολωνία χθες", σημείωσε το γραφείο του Σούνακ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA