Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκ προκαλεί το βίντεο από τις φυλακές της Τζόρτζια στις ΗΠΑ, στο οποίο φαίνονται πέντε αστυνομικοί υπάλληλοι να χτυπούν μανιωδώς τον 41χρονο κρατούμενο, Τζάρετ Χομπς, στο κελί του.Το βίντεο δείχνει τον Τζάρετ Χομπς μόνο του σε ένα κελί να στέκεται δίπλα στην πόρτα και στη συνέχεια να στρέφεται προς το κρεβάτι και να σηκώνει δύο αντικείμενα. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι επρόκειτο για ένα κομμάτι χαρτί και ένα σάντουιτς. Ένας φύλακας εισβάλλει στο κελί και αρπάζει τον Χομπς από τον λαιμό, προσπαθώντας να τον σπρώξει σε μια γωνία. Τέσσερις άλλοι μπαίνουν από πίσω του.

Καθώς οι δεσμοφύλακες προσπαθούν να κρατήσουν τον κρατούμενο από τους καρπούς του, ένας από αυτούς αρχίζει να τον χτυπάει στο πίσω μέρος του κεφαλιού και στον λαιμό. Το βίντεο δείχνει τουλάχιστον άλλους δύο φύλακες να ρίχνουν γροθιές. Ένα δεύτερο βίντεο από κάμερα έξω από το κελί δείχνει δεσμοφύλακες να σέρνουν τον Χομπς μέσα από την ανοιχτή πόρτα και να τον εκσφενδονίζουν σε έναν τοίχο, όπως φαίνεται στο βίντεο και όπως μεταδίδει το ABC News.

Ο δικηγόρος του 41χρονου κρατούμενου έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα το βίντεο. Ο Χάρι Ντάνιελς δήλωσε ότι οι Αρχές θα πρέπει να ασκήσουν ποινικές διώξεις κατά των βοηθών του σερίφη στην κομητεία Κάμντεν που κατέκλυσαν τον Χομπς, ο οποίος είναι μαύρος, αφού τον συνέλαβαν για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και για κατοχή ναρκωτικών στις 3 Σεπτεμβρίου.

Το γραφείο του σερίφη δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το τι συνέβη στο κελί του Χομπς. Ωστόσο, αρχεία του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Βόρειας Καρολίνας -όπου ο Χομπς ήταν υπό επιτήρηση για μια ομοσπονδιακή ποινική καταδίκη του 2014- αναφέρουν ότι οι φρουροί μπήκαν στο κελί του επειδή κλωτσούσε επανειλημμένα την πόρτα του κελιού του και αρνούνταν τις εντολές να σταματήσει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA