Μενού
  • Α-
  • Α+

Θέλεις να ακούσεις live ομιλία του Μπόρις Τζόνσον; Θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω! Οχι δεν πρόκειται για διαφήμιση, αλλά για... συμπέρασμα ότι ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός χρεώνει «χρυσάφι» τις ομιλίες του, όπως φάνηκε από τις καταχωρήσεις του στο μητρώο της Βουλής των Κοινοτήτων της Βρετανίας, καθώς έλαβε περίπου 315.000 ευρώ αμοιβή για μια εμφάνισή του στις ΗΠΑ! Ο Τζόνσον μίλησε τον περασμένο Οκτώβριο σε συνέδριο ασφαλιστικών εταιρειών στις ΗΠΑ και έλαβε, σύμφωνα με την καταχώρησή του, 276.130 στερλίνες (314.830 ευρώ) αμοιβή για ομιλία 30 λεπτών αλλά και για τη συμμετοχή του σε μια 45λεπτη συζήτηση ενώπιον ασφαλιστικών πρακτόρων και συμβούλων στο Κολοράντο Σπρινγκς.

Διαβάστε ακόμη: Το πρώτο εργαστηριακό κρέας πουλερικών για ανθρώπινη κατανάλωση πήρε έγκριση από την FDA

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέφερε ότι εργάστηκε συνολικά 8,5 ώρες, κάτι που μεταφράζεται σε ωριαία αμοιβή 37.000 ευρώ. Είχε εξασφαλίσει επίσης δωρεάν μεταφορά και διαμονή για τον ίδιο και δύο συνοδούς. Το ταξίδι του στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε περίπου έναν μήνα μετά την αποχώρησή του από τη Ντάουνινγκ Στριτ και λίγες ημέρες προτού επιχειρήσει μια θεαματική επιστροφή για να διαδεχθεί τη Λιζ Τρας, η οποία τον διαδέχθηκε για λίγες εβδομάδες και παραιτήθηκε στις 20 Οκτωβρίου. Τελικά ο Μπόρις Τζόνσον έκανε πίσω και ο Ρίσι Σούνακ ανέλαβε την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος διατηρεί τη βουλευτική έδρα και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένος να καταχωρεί τα εισοδήματά του στο συγκεκριμένο μητρώο, δήλωσε επίσης ότι έλαβε 13.180 ευρώ από τον Ρούπερτ Μέρντοχ για τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής για μια συνάντηση στη Μοντάνα των ΗΠΑ, όπου ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης έχει ένα ράντσο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA