Μενού
  • Α-
  • Α+

Διπλωματικό επεισόδιο προκάλεσε το κασκόλ του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, με το οποίο πήγε σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Στο ένδυμα υπάρχει χάρτη που απεικονίζει εδάφη της Ουκρανίας ως τμήμα της Ουγγαρίας. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν εικόνες από τη συνάντηση του Ορμπάν με Ούγγρο ποδοσφαιριστή, στις οποίες φοράει το επίμαχο κασκόλ για το οποίο ο ιστότοπος Ukrainska Pravda αναφέρει πως απεικονίζει χάρτη της «Μεγάλης Ουγγαρίας».

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στην Ουκρανία: Νύχτα σφοδρών μαχών στο Ντονμπάς

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Συγκεκριμένα, στο κασκόλ απεικονίζονταν ως ουγγρικά εδάφη τμήματα έξι χωρών και συγκεκριμένα της Αυστρίας, της Σλοβακίας, της Ρουμανίας, της Κροατίας, της Σερβίας και της Ουκρανίας. «Η προώθηση ιδεών αναθεωρητισμού στην Ουγγαρία δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη των ουκρανο-ουγγρικών σχέσεων και δεν συμβαδίζει με τις αρχές της ευρωπαϊκής πολιτικής», έγραψε στο Facebook ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, Όλεγκ Νικολένκο. Ο ίδιος δήλωσε πως η Ουκρανία επιδιώκει μια συγγνώμη καθώς και να διαψευσθεί ότι η Ουγγαρία διεκδικεί ουκρανικά εδάφη. Μάλιστα, η Ουκρανία θα καλέσει τον πρεσβευτή της Ουγγαρίας για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA