Μενού
  • Α-
  • Α+

Σχεδόν 40 χρόνια μετά την πρώτη επίθεση, η αστυνομία της Αυστραλίας ταυτοποίησε κατά συρροή βιαστή που τρομοκρατούσε το Σίδνεϊ επί τρεις δεκαετίες. Πρόκειται για τον Κιθ Σιμς, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 66 ετών τον Φεβρουάριο. Ο ίδιος είχε βάλει στο στόχαστρο 31 γυναίκες μεταξύ 1985 και 2001, εισβάλλοντας στα σπίτια τους ή πραγματοποιώντας επιθέσεις ενώ τα θύματά του έκαναν τζόκινγκ.

Διαβάστε ακόμα: Γαλλία: Δεύτερη υπόθεση βιασμού και δολοφονίας μαθήτριας έναν μήνα μετά την 12χρονη Λόλα

Σύμφωνα με το BBC, oι αστυνομικοί αρχικά πίστευαν ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονταν διάφοροι άνδρες, όμως χάρη στη νέα τεχνολογία DNA, οι ερευνητές τους έχουν πλέον συνδέσει τον Σιμς με όλες τις υποθέσεις. Γνωστός κατά καιρούς ως «το θηρίο του Bondi» ή «ο βιαστής με τη φόρμα», ο Σιμς χτύπησε για πρώτη φορά στο παραθαλάσσιο προάστιο Clovelly το 1985. Η τελευταία του επίθεση σημειώθηκε νεκροταφείο της περιοχής το 2001.

Κάθε περιστατικό διερευνήθηκε ξεχωριστά εκείνη την εποχή, αλλά η αστυνομία άρχισε να τα συνδέει τη δεκαετία του 2000. Το DNA σε 12 από τα θύματα ήταν το ίδιο, ενώ άλλα 19 περιστατικά ταίριαζαν με τον τρόπο δράσης του Σιμς. Οι 31 γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 14 και 55 ετών, έδωσαν παρόμοιες περιγραφές του δράστη. Είχε ύψος 1.60 έως 1.80, σκούρα επιδερμίδα, καστανά μάτια και φαρδιά μύτη. Κρατούσε το πρόσωπό του καλυμμένο και φορούσε casual ρούχα, όπως φόρμες, φούτερ με κουκούλα ή ποδοσφαιρικά σορτς. Απειλούσε ακόμα τα θύματά του με μαχαίρι ή τα έκανε να πιστέψουν ότι είχε ένα πάνω του.

Το 2019 οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια σημαντική ανακάλυψη, καθώς βρήκαν μια οικογενειακή ταύτιση DNA στη βάση δεδομένων της αστυνομίας, η οποία περιόρισε τη λίστα των υπόπτων σε 324 άτομα. Τον Σεπτέμβριο, δείγμα που ανήκε στον Σιμς ταίριαζε απόλυτα με εκείνα που είχαν ληφθεί από τα θύματα. Δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η οικογένεια και οι φίλοι είχαν περιγράψει τον Σιμς ως έναν πολυαγαπημένο πατέρα, παππού και μέλος της κοινότητας.

Ο ντετέκτιβ που μετέφερε τα νέα στην οικογένεια του Σιμς δήλωσε ότι «δεν είχαν ιδέα». «Συναντηθήκαμε με τη σύζυγό του και ήταν απολύτως σοκαρισμένη», δήλωσε η ντετέκτιβ αρχιφύλακας Σέλεϊ Τζόουνς στην εφημερίδα Daily Telegraph. «Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που ήξερε θα μπορούσε να κάνει αυτά τα πράγματα», συμπλήρωσε. Οι ντετέκτιβ επικοινώνησαν επίσης με τα θύματα για να τους ενημερώσουν ότι ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί, όμως, λόγω του θανάτου του δεν μπορούν να ληφθούν περαιτέρω νομικά μέτρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA