Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναβρασμός επικράτησε στα social media με την καμπάνια της Balenciaga όπου δύο κοριτσάκια ποζάρουν με αρκουδάκια τα οποία έχουν λουριά που παραπέμπουν σε BDSM. Οι διαφημιστικές υποστήριξαν τον οίκο μόδας για την καμπάνια Ανοιξη/Καλοκαίρι 2023 που έκανε ντεμπούτο στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού, τη στιγμή που η Balenciaga αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, αναφέροντας πως οι τσάντες δεν έπρεπε να παρουσιάζονται με παιδάκια. 

Διαβάστε ακόμη: Κίνα: Σοβαρά επεισόδια στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone

Σε φωτογραφία της καμπάνιας, το κοριτσάκι με τα κόκκινα μαλλιά φορά ένα διχτυωτό μπλουζάκι και έχει ένα λουκέτο στο λαιμό. Σε άλλη φωτογραφία, κοριτσάκι κρατά ένα μωβ λούτρινο αρκουδάκι το οποίο έχει δερμάτινα λουριά που παραπέμπουν σε BDSM. Οι φωτογραφίες φυσικά δεν έμειναν ασχολίαστες από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι εξοργίστηκαν, χαρακτηρίζοντας τη διαφήμιση «τρομακτική και λάθος».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή μπορεί να προκάλεσε η νέα μας σειρά για το καλοκαίρι. Οι βελούδινες τσάντες με αρκουδάκια δεν θα έπρεπε να παρουσιάζονται με παιδιά σε αυτήν την καμπάνια. Καταργήσαμε αμέσως την καμπάνια από όλες τις πλατφόρμες», έγραψε η εταιρεία σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Instagram Story της. Στο διαδίκτυο υπήρξαν αρκετοί που τόνισαν ότι μια φωτογραφία φαινομενικά έδειχνε αυτό που φαινόταν να είναι απόσπασμα από υπόθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που επιβεβαίωσε μέρος ενός ομοσπονδιακού νόμου για την παιδική πορνογραφία.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Ζητούμε συγγνώμη για την εμφάνιση ανησυχητικών μηνυμάτων στην καμπάνια μας», συνέχισε η εταιρεία στη δήλωσή της. «Λαμβάνουμε αυτό το θέμα πολύ σοβαρά και λαμβάνουμε νομικά μέτρα κατά των μερών που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία του σετ και τη συμπερίληψη μη εγκεκριμένων αντικειμένων για τη φωτογράφιση της καμπάνιας μας για την Άνοιξη 23. Καταδικάζουμε έντονα την κακοποίηση παιδιών σε οποιαδήποτε μορφή. Υποστηρίζουμε την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών» αναφέρει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA