Μενού
  • Α-
  • Α+

Αφοπλιστική εμφανίστηκε η Ιβάνκα Τραμπ κατά του πατέρα της, Ντόναλντ την περασμένη εβδομάδα. Παραδέχτηκε πως η «υψηλή κοινωνία» την έκανε πέρα, οι φίλοι της της γύρισαν την πλάτη και η καριέρα της έδειχνε σημάδια φθοράς ύστερα από αυτή την επιλογή, πόσω μάλλον τώρα που διεκδικεί ξανά το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Μάλιστα, αυτή η συμπεριφορά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή της να... μην ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική! «Αγαπώ πάρα πολύ τον πατέρα μου. Αυτή τη φορά επιλέγω να δώσω προτεραιότητα στα μικρά μου παιδιά και στην ιδιωτική ζωή που δημιουργούμε ως οικογένεια. Δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με την πολιτική. Ενώ πάντα θα αγαπώ και θα στηρίζω τον πατέρα μου, στο μέλλον θα το κάνω εκτός της πολιτικής αρένας», δήλωσε.

Η Ιβάνκα Τραμπ πριν την προεδρία του πατέρα της ήταν επιχειρηματίας, μοντέλο πασαρέλας, σχεδιάστρια μόδας και δημοφιλής στους ευρύτερους κύκλους. Ήταν συχνά καλεσμένη σε εκδηλώσεις στο κόκκινο χαλί και έχει φωτογραφηθεί με δεκάδες διασημότητες. Όλα αυτά άλλαξαν όταν ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας την οικογένειά του, συνηθισμένη τακτική, ιδιαίτερα για τους Ρεπουμπλικάνους υποψήφιους. Η Ιβάνκα τον ακολουθούσε στην προεκλογική εκστρατεία, κάνοντας ομιλίες υψηλού προφίλ σε εκδηλώσεις όπως το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών τον Ιούλιο του 2016. Όταν κέρδισε τις εκλογές του 2016, ο Τραμπ σύντομα διόρισε την Ιβάνκα και τον σύζυγό της, Τζάρεντ Κούσνερ, ως άμισθους συμβούλους του Λευκού Οίκου. Κι αυτό ήταν το... τέλος της φυσιολογικής της ζωής.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στον Λευκό Οίκο, η Ιβάνκα αντιμετώπισε σφοδρή κριτική από εκείνους που την ήθελαν να χρησιμοποιεί την επιρροή της για να σταματήσει τον Τραμπ να εφαρμόσει ορισμένες πολιτικές του. Το 2017, μεγάλοι λιανοπωλητές εγκατέλειψαν τη μάρκα ρούχων της μετά από διαμαρτυρίες πελατών και αδύναμες πωλήσεις. Μερικοί από τους λιανοπωλητές που το έκαναν ήταν οι Nordstrom, Neiman Marcus, Gilt και Burlington. Τον Ιούλιο του 2018, η Ivanka αναγκάστηκε να κλείσει την εταιρεία μόδας της, λέγοντας: «Δεν ξέρω πότε ή αν θα επιστρέψω ποτέ στην επιχείρηση, αλλά ξέρω πως προς το παρόν η δουλειά μου βρίσκεται στην Ουάσινγκτον.

Την ίδια χρονιά, το «Saturday Night Live» πρόβαλλε ένα ψεύτικο διαφημιστικό για ένα άρωμα που ονομαζόταν «Complicit» που παρουσίαζε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και χλεύαζε τον ρόλο της Ιβάνκα στον Λευκό Οίκο. Πλέον βρισκόταν στο απυρόβλητο της κριτικής!Σε μια ξεχωριστή συνέντευξη, η Ιβάνκα απάντησε στο σκετς λέγοντας: «Αν το να είσαι συνένοχος σημαίνει να θέλεις να είσαι δυνατή για το κοινό καλό και να έχεις θετικό αντίκτυπο, τότε είμαι συνένοχος». Το 2018, μια σειρά από διασημότητες που ακολουθούσε η Ιβάνκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν μια συντονισμένη προσπάθεια να την ντροπιάσουν για την πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ να χωρίζει τα παιδιά μεταναστών από τις οικογένειές τους στα σύνορα των ΗΠΑ. Όταν ο Κούσνερ και η Ιβάνκα ταξίδεψαν στη Ρώμη για να παντρευτούν το 2019, οι καλεσμένοι απέφευγαν να βρεθούν στις ίδιες φωτογραφίες. Η Lysandra Ohrstrom, η καλύτερη φίλη της Ιβάνκα Τραμπ από τα παιδικά της χρόνια, είπε πέρυσι ότι οι διαφορετικές θέσεις τους σε κοινωνικά ζητήματα τους οδήγησαν να χωρίσουν.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η Ιβάνκα πληγώθηκε με το πόσο εύκολα της  «γύρισαν την πλάτη» κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του πατέρα της, ανέφερε μια ανώνυμη πηγή στη New York Post.  Μετά την ήττα του Τραμπ στις εκλογές του 2020, μια έκθεση του Vanity Fair ισχυρίστηκε ότι η Ιβάνκα και ο Κούσνερ δεν θα γίνονταν ευπρόσδεκτοι ξανά σε ορισμένους κύκλους της Νέας Υόρκης, αν προσπαθούσαν να επιστρέψουν στην πόλη, επικαλούμενη συνεντεύξεις με πρώην φίλους. Το ζευγάρι επέλεξε τελικά το Μαϊάμι της Φλόριντα αντί της Νέας Υόρκης και περνά χρόνο με τα τρία του παιδιά.

Από τότε που ο Τραμπ έχασε από τον Μπάιντεν το 2020, η Ιβάνκα Τραμπ και η οικογένειά της μετακόμισαν σε μια ακριβή έπαυλη στη Φλόριντα. Πρόσφατα κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής της 6ης Ιανουαρίου, της ειδικής επιτροπής του Κογκρέσου που διερευνά την εξέγερση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ το 2021, κατά την οποία εξτρεμιστές υποστηρικτές του Τραμπ επιχείρησαν να ανατρέψουν την εκλογική του ήττα. Η Ιβάνκα Τραμπ ήταν μαζί με τον πατέρα της στον Λευκό Οίκο εκείνη την ημέρα και είναι ένας από τους περισσότερους από 800 μάρτυρες που έχει εξετάσει η επιτροπή. Ο βουλευτής Μπένι Τόμσον, πρόεδρος της επιτροπής, χαρακτήρισε την κατάθεσή της όχι «φλύαρη» αλλά χρήσιμη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA