Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα απίστευτο και συνάμα μακάβριο περιστατικό συνέβη στην Κύπρο, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας έστειλε επιστολή σε νεκρό βρέφος, προκειμένου να εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους. Την αδιανόητη αυτή υπόθεση έφερε στο φως χθες (23/11) το SigmaLive.com μετά από καταγγελία που δέχθηκε από τον πατέρα του νεκρού βρέφους.

Διαβάστε ακόμα: Βόλος: Πέθανε μωρό 18 μηνών μετά από υψηλό πυρετό – Τα ίδια συμπτώματα και το δίδυμο αδελφάκι του

https://www.youtube.com/watch?v=MO0XppEJ1qM

Το υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου με ανακοίνωσή του απολογήθηκε για το απίστευτο περιστατικό, αποδίδοντας το πρόβλημα σε αδυναμία του συστήματος που βρίσκεται σε λειτουργία από το 2000 και το οποίο δεν προνοούσε επαρκή καταγραφή όλων των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας θανάτου. Ακόμη, το υπουργείο ανέφερε ότι εντοπίστηκαν 10 παρόμοια περιστατικά.

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο πατέρας του νεκρού βρέφους, Χριστάκης Χρίστου, ο οποίος μίλησε για όσα βίωσε ξανά η οικογένεια μετά την παραλαβή της επιστολής με όνομα παραλήπτη «Νεκρό Νεκρό». Αρχικά ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι η ψυχολογία. «Εγώ μπορεί να το αντιμετωπίσω διαφορετικά όμως η γυναίκα μου είναι δύο μέρες στο κρεβάτι..». Συμπλήρωσε ότι άνοιξε τον φάκελο και δεν υπήρχε το όνομα του παιδιού. «Δεν αντιληφθήκαν ότι είναι νεκρό και μας έγραψαν πάνω Νεκρό Νεκρό;».

Ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν ψήφους. «Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ. Δεν αντιλαμβάνονται αν είναι νεκρός ή ζωντανός, αλλά μετράνε οι ψήφοι». Επεσήμανε ότι έχει εκδοθεί το πιστοποιητικό θανάτου. «Δεν μας πήρε κανείς τηλέφωνο από το υπουργείο». Μιλώντας για την επιστολή – απολογία του υπουργείου ανέφερε ότι 18 χρόνια δεν έφταναν για να κλείσουν το θέμα. «Το θέμα είναι η γυναίκα μου που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και παίρνει φάρμακα. Είναι δύσκολο αλλά θα το ξεπεράσουμε». Τέλος, ανέφερε ότι «με μια συγνώμη δεν τελειώνει το θέμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κυπριακό μέσο υπήρξε δεύτερη καταγγελία από γονέα που έχασε το παιδί του και του στέλνουν επιστολή επιστράτευσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA