ΔΙΕΘΝΗ
24/11/2022 22:19

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Εγχείρηση καρδιάς με μπλακ άουτ» - Συγκλονίζουν γιατροί σε παιδική επέμβαση χωρίς ρεύμα

«Έτσι κάνουμε σήμερα εγχείρηση καρδιάς» λένε γιατροί στο Κίεβο μέσα από βίντεο θέλοντας να στείλουν μήνυμα στη διεθνή κοινότητα - Σύμφωνα με τον Borys Todurov, τον χειρουργό που κινηματογράφησε την επέμβαση, κόπηκε ξαφνικά το ρεύμα!

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Εγχείρηση καρδιάς με μπλακ άουτ» - Συγκλονίζουν γιατροί σε παιδική επέμβαση χωρίς ρεύμα
(Πηγή: Youtube)
Ανάγνωση:

Ενα απίστευτο βίντεο έρχεται από το Κίεβο, όπου ακόμα και σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας βρίσκεται χωρίς ρεύμα! Εκεί, όμως, παρά το πολεμικό κλίμα, οι γιατροί συνεχίζουν καθημερινά το έργο τους και δεν αφήνουν ούτε στιγμή να πάει χαμένα. Ακόμα και όταν πρέπει να συνεχίσουν μία εγχείρηση καρδιάς σε παιδί και παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο έχει πέσει σε μπλακ άουτ λόγω των συνεχιζόμενων ρωσικών επιθέσεων στις περισσότερες υποδομές ενέργειας της χώρας. «Έτσι κάνουμε σήμερα εγχείρηση καρδιάς» λένε οι γιατροί στο βίντεο θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα στη διεθνή κοινότητα.

Διαβάστε ακόμη: Μέρκελ: «Υπήρχε το πρόβλημα Ελλάδα» – Η απάντηση στις επικρίσεις ότι επέτρεψε τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον Borys Todurov, τον χειρουργό που κινηματογράφησε την επέμβαση, ήταν ήδη σε εξέλιξη όταν ξαφνικά διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Το συγκλονιστικό βίντεο φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Guardian, με τους γιατρούς σε νοσοκομείο του Κιέβου να κάνουν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε ένα παιδί την στιγμή που η πόλη έχει βυθιστεί το σκοτάδι λόγω ενός ακόμη μπλακ άουτ.

Σύμφωνα με τον Borys Todurov, τον χειρουργό που κινηματογράφησε την επέμβαση, ήταν ήδη σε εξέλιξη όταν ξαφνικά διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. «Έτσι κάνουμε σήμερα εγχείρηση καρδιάς», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΙΕΒΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΡΕΥΜΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ