Μενού
  • Α-
  • Α+

Τραγωδία στην Ιταλία καθώς υπάρχουν αναφορές για νεκρή και δεκάδες αγνοούμενος στο νησί Ισκια, δυτικά της Νάπολης, λόγω πλημμυρών που προκάλεσαν και κατολισθήσεις. Το νησί παραμένει απομονωμένο, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Νωρίτερα ο Ματέο Σαλβίνι είχε κάνει λόγο για 8 νεκρούς, ωστόσο σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που παρουσιάζουν τα ιταλικά Μέσα μόνο ένας θάνατος έχει επιβεβαιωθεί. Πρόκειται για μια γυναίκα που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καταπλακώθηκε μετά την κατολίσθηση.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα και προκάλεσαν τεράστιες ζημιές, σε τουλάχιστον δέκα σπίτια, μέρος των οποίων έχει καταρρεύσει. Τριάντα οικογένειες δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ σήμερα το πρωί εκκενώθηκε ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκονταν δεκάδες τουρίστες.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αιτία της μεγάλης καταστροφής και η κατάρρευση τμήματος βουνοπλαγιάς, λόγω της ασταμάτητης βροχής. Ακραία καιρικά φαινόμενα, είχαν προκαλέσει ήδη μεγάλες καταστροφές στην Ίσκια το 2009 και το 2017. Οι δήμαρχοι της περιοχής ζητούν από τους πολίτες να μην μετακινηθούν, μέχρι την λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA