Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε έναν κόσμο με τόσες κουλτούρες και θρησκείες, πράγματα τα οποία σε κάποιους είναι φυσιολογικά για άλλους είναι παράδοξα. Το διαδίκτυο έχει βοηθήσει στο να βλέπουν οι άνθρωποι ήθη και έθιμα από τις πιο απομακρυσμένες γωνίες του κόσμου, τα οποία πολλές φορές έχουν προκύψει από «πάντρεμα» δύο διαφορετικών κουλτούρων εξαιτίας της μετανάστευσης. Η πλειοψηφία των πιο περίεργων εθίμων έχουν προκύψει μετά από «σύνδεση» δύο διαφορετικών πολιτισμών ή θρησκειών. 

Ενώ Χριστούγεννα που γιορτάζονται από ανθρώπους πολλών διαφορετικών θρησκειών πλησιάζουν, ας ρίξουμε μία ματιά στις πιο περίεργες παραδόσεις από όλο τον κόσμο: 

Διαγωνισμός... παγώματος μαλλιών: Στην Γιούκον του Καναδά πολίτες βουτούν το κεφάλι τους σε θερμές πηγές και περιμένουν να παγώσουν οι... τρίχες σε θερμοκρασίες -30 βαθμών Κελσίου. 

Κυνηγώντας ένα κεφάλι τυρί: Στην περιοχή Μπρόκγουορθ του Γκλουσεστερσάιρ στην Αγγλία κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα ο διαγωνισμός Cheese Rolling Race και κερδίζει όποιος συμμετέχοντας πιάσει πρώτος το τυρί κατεβαίνοντας την πλαγιά. 

Αλματα πάνω από μωρά: Στο μικρό χωριό Castrillo de Murcia στη βόρεια Ισπανία, κάθε χρόνο διοργανώνεται το φεστιβάλ Salto del Colacho, στο οποίο άνδρες ντυμένοι διάβολοι πηδούν πάνω από μωρά που έχουν τοποθετηθεί σε σειρές.

Πετώντας μπότες: Στη Φινλανδία διοργανώνεται διαγωνισμός και κερδίζει όποιος πετάξει πιο μακριά μία μπότα χρησιμοποιώντας τα χέρια του.

Κρανίο αλόγου: Στην Ουαλία τοποθετούν ένα κρανίο αλόγου σε σκουπόξυλο κρεμώντας κορδέλες και καμπανάκια. Πρόκειται για το έθιμο Mari Lwyd κατά τη διάρκεια του οποίου συμμετέχοντες χτυπούν πόρτες σπιτιών κρατώντας το σκουπόξυλο με το κρανίο.

Μπαχαρικά στους ανύπαντρους: Στη Δανία που βρίσκεται δίπλα στον Ατλαντικό Ωκεανό και στη Βαλτική τα μπαχαρικά αποτελούν αναμφίβολα μέρος της παράδοσης και όσοι έχουν γενέθλια και κλείνουν τα 25 αλλά είναι ανύπαντροι τους... πετούν κανέλα. Οσοι δε είναι ανύπαντροι και έκλεισαν τα 30 τους ρίχνουν μαύρο πιπέρι.

Γιγάντια ομελέτα: Σε περιοχή της Τουλούζης, μία ημέρα μετά το Πάσχα στήνεται ένα τεράστιο τηγάνι στην πλατεία της Bessières για να φτιάξουν μία ομελέτα... γίγας με πάνω από 15.000 αυγά.

Χορεύοντας με νεκρούς: Κάθε επτά χρόνια στην Μαδαγασκάρη τελείται το Famadihana, κατά τη διάρκεια του οποίου άτομα της φυλής Merina ξεθάβουν νεκρούς, τους τυλίγουν σε νωπά πανιά και χορεύουν τραγουδώντας κρατώντας... τα πτώματα.

Ρίχνουν παιδιά από ταράτσα: Στην Ινδία θεωρείται καλό για παιδιά, ακόμα και νεογέννητα, να τα ρίχνουν από την ταράτσα του ναού Sri Santeswar, πάνω σε σεντόνια.

«Μαυρίζοντας» τη νύφη ή τον γαμπρό: Στη Σκωτία το έθιμο θέλει τη νύφη ή τον γαμπρό, να δέχεται... επίθεση με σκουπίδια, μπογιά, ακόμα και φαγητά από φίλους και μέλη της οικογένειας! Σκοπός είναι να αποδείξουν πως μπορούν να διαχειριστούν ότι έρθει στη ζωή τους μετά το γάμο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA