Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ δήλωσε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα «Bild» πως τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ μπορούν να πάνε στο Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, αλλά η Δύση δεν μπορεί να «υπαγορεύσει» στους Καταριανούς τι πρέπει να πιστεύουν. «Εάν θέλουν να επισκεφθούν το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Σαάντ Σερίντα Αλ-Κααμπί, για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ σε σχόλιά του στην εφημερίδα.

Ωστόσο, δήλωσε ότι η Δύση θέλει να «υπαγορεύει αυτό που επιθυμεί» στο Κατάρ, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη. «Εάν θέλετε να με αλλάξετε ούτως ώστε να πω ότι πιστεύω στην (κοινότητα) ΛΟΑΤΚΙ+, ότι η οικογένειά μου θα πρέπει να είναι ΛΟΑΤΚΙ+, ότι θα πρέπει να αποδεχθώ τους ΛΟΑΤΚΙ+ στη χώρα μου, να αλλάξω τη νομοθεσία μου και τους ισλαμικούς νόμους προκειμένου να ικανοποιήσω τη Δύση, τότε αυτό δεν είναι αποδεκτό», προσέθεσε ο ίδιος. Οι σχέσεις του Κατάρ με τη Γερμανία είναι σχετικά ταραγμένες τον τελευταίο καιρό.

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, φόρεσε περιβραχιόνιο «OneLove» στον αγώνα της εθνικής ομάδας της Γερμανίας εναντίον της Ιαπωνίας στο Μουντιάλ την περασμένη εβδομάδα και έχει επικρίνει την κατάσταση όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Κατάρ, αλλά αυτή την εβδομάδα η Γερμανία επικύρωσε συμφωνία για να εισάγει υγροποιημένο φυσικό αέριο από το Κατάρ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA